Fordonstekniker Stockholm Arlanda Airport

Fordonstekniker Stockholm Arlanda Airport

Vill du arbeta med underhåll av stora tunga fordon på en unik och spännande arbetsplats? Sök då till vår tjänst som Fordonstekniker!
Enheten Swedavia Fordon arbetar på uppdrag av Swedavias flygplatser och har ett strategiskt uppdrag att serva, reparera och underhålla Swedavias fordonspark med 0 fossilt koldioxidutsläpp, elektrifiering och automation i fokus. I rollen som fordonstekniker kommer du arbeta med underhåll och reparationer av fordon och utrustning på Arlanda Stockholm Airport.
Vi erbjuder ett arbete med varierande arbetsuppgifter där du blir en del av ett sammansvetsat team om 10 mekaniker och får jobba i en ny toppmodern verkstad på 5000 kvm med arbetsmiljö i fokus. Ditt arbete som fordonstekniker är mycket betydande för att flygplatsen ska ha full funktion och flygplanen kan starta och landa säkert.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som fordonstekniker ansvarar du bland annat för att utföra förebyggande, avhjälpande och planerade underhållsåtgärder samt reparationer på flygplatsens fordon, maskiner, redskap och utrustning. Du och ditt team ansvarar även för fordonen i vår Fordonspark som till stor del består av flygplatsspecifik utrustning anpassad för snö- och halkbekämpning, tunga fordon som till exempel lastbilar, brandbilar, tankbilar, dumprar, och entreprenadmaskiner. Det finns även eltruckar, bagagevagnar, flygplanstrappor, lätta transportfordon, och personbilar.

I dina arbetsuppgifter ingår, avrapportering av eget utfört arbete och kundbemötande. Resor till Swedavias övriga flygplatser kan förekomma.

Din profil
Vi söker dig som har gymnasiekompetens som fordonstekniker, erfarenhet av att arbeta som mekaniker med tunga fordon och kunskap om metallbearbetning som till exempel svarvning och olika typer av svetsning. Vidare ser vi att du har kunskap om fordonselektronik, hydraulik och pneumatik.
Du har datavana och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. För tjänsten är C och B-körkort ett krav.
Som person är du tekniskt intresserad och arbetar bra tillsammans med andra. Du är flexibel och kan prioritera viktiga och akuta arbetsuppgifter samt kan strukturera upp ditt arbete. Du behöver ha servicekänsla och kunna föra en god kommunikation med våra olika kunder på flygplatsen.

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag.
Hos oss har du möjlighet att arbeta på en arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Du och ditt team har betydelsefulla arbetsuppgifter då flygplatsen är beroende av att samtliga fordon fungerar och håller underhåll enligt plan.
På vår hemsida: swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Anställningsform: Heltid, tillsvidare. Skiftgång kan komma och bli aktuell vintertid.
Tillträdesdatum: Hösten 2021
Placeringsort: Stockholm Arlanda
Kontaktuppgifter: Filip Dyrvall, Chef och underhållsansvarig för Swedavias fordonsverkstäder, filip.dyrvall@swedavia.se, 073 867 76 83

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.
I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 6 oktober! Urval sker löpande så tveka inte med att skicka in din ansökan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.swedavia.se/
Sista ansökningsdag 6 okt 2021 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavia äger, driver och utvecklar det nationella basutbudet av flygplatser i Sverige. De tio flygplatserna bildar ett system som knyter samman Sverige - och Sverige med världen. Swedavia är världsledande inom klimatarbete och arbetar aktivt för en hållbar framtid. Swedavia är ISO 14001 och ISO 50001 certifierade. Under 2017 reste totalt 41,9 miljoner passagerare till och från Swedavias flygplatser.