Enhetschef Underhåll Stockholm-Bromma Airport

Enhetschef Underhåll Stockholm-Bromma Airport

Swedavias Underhållsorganisation fortsätter att utvecklas. Vi söker nu en enhetschef till avdelningen Underhåll STO med placering på Stockholm-Bromma Airport. Som enhetschef kommer du att leda, driva och utveckla verksamheten mot ställda mål och förväntningar. Enheten ansvarar för allt underhåll av Swedavias infrastruktur på flygplatsen.

Vi erbjuder en spännande tjänst för dig som vill bidra med din kunskap inom byggnad, mark, VA och tekniska installationer till att utveckla våra förvaltnings- och underhållsplaner samt ansvara för att de genomförs på ett effektivt sätt.

Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar för flygplatsens lokala underhålls-organisation på Bromma, både ur ett operativt och taktiskt perspektiv. Du säkerställer att flygsäkerhetsregler samt lokala föreskrifter (ex AR) följs av samtliga medarbetare och till din hjälp har du ett antal tekniska förvaltare som finns inom avdelningen. Det är ett brett och spännande område som innefattar underhåll av bland annat byggnader, mark, VA, energi, bagage, flygplatstekniska anläggningar med mera.

Du kommer också ha ett nära samarbete med andra ledare som har medarbetare vars kunskap du behöver nyttja men inte arbetsleder själv.

Som underhållschef innehar du rollen som Maintenance officer inom ramen för certifikatet för flygplatshållaren EU139/2014.

Din profil
Vi ser att du som söker är högskoleingenjör med inriktning underhåll av mark och anläggningar eller annan relevant verksamhetskunskap inom ansvarsområdet som kan bedömas likartat.

Starkt ledarskap är viktigt för oss på Swedavia och därför ser vi gärna att du har minst fem års erfarenhet som chef samt att du varit chef över operativ personal och teknisk personal. Du har relevant verksamhetskunskap kopplat till ansvarsområdet och har kunskap om att jobba med arbetsorder.

Du har erfarenhet att arbeta med komplexa anläggningar och vi önskar också att du har kunskap och erfarenhet av att aktivt arbeta med att höja den tekniska nivån på anläggningar som inom vissa delar har ett accelererande avhjälpande underhållsbehov.

Du är intresserad av att få människor att växa och ta ansvar samt har lätt för att engagera och skapa god kultur. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och har lätt för att skapa kontakter och bygga förtroende i organisationen. Du behöver även ha god svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort är en nödvändighet eftersom du behöver kunna ta dig runt med bil inom området.

Hos oss kommer du att få arbeta med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter på en unik arbetsplats. Välkommen till Swedavia!

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatser.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Swedavia
Hemsida https://swedavia.varbi.com
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.