Financial Controller till Sweco

Financial Controller till Sweco

Söker du en utvecklande roll som Financial Controller i ett börsnoterat bolag? Vill du få möjlighet att driva eller delta i projekt som syftar till att utveckla rollen som Financial Controller? Trivs du i en miljö med stora flöden som är mitt uppe i en förändringsresa kanske rollen hos Sweco är precis vad du letar efter.

Vad kan Sweco erbjuda dig?
Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt - både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet!

I denna roll kommer du få möjlighet att utveckla processer. Du kommer att utöver dina huvudsakliga arbetsuppgifter också få ta ansvar för att utveckla rollen och driva olika typer av systemrelaterade projekt. Rollen rapporterar till Redovisningschef och är placerad på vårt huvudkontor i Marieberg med Rålambshovsparken runt hörnet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som Financial Controller hos Sweco kommer du att arbeta tillsammans med mycket kompetenta kollegor inom redovisning. Vi ansvarar tillsammans för den svenska verksamheten som från 2021 gått från 11 helägda dotterbolag till divisioner. De ingår i Sweco Sverige AB som i sin tur rapporterar till Sweco AB som är koncernens moderbolag.
  • Månads-, kvartals-, samt årsbokslut
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Koncernrapportering
  • Samarbete med respektive divisions Business Controller
  • Finansiell rapportering
  • Analys i samband med bokslut och rapportering
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant akademisk eller eftergymnasial utbildning och gedigen erfarenhet av komplex redovisning i en större verksamhet. Vidare behöver du kunna växla mellan detaljer och ett helikopterperspektiv samt behärska såväl svenska och engelska i såväl tal som skrift. Vi söker dig som uppskattar att utforska alla möjligheter med systemstöd och som gärna tar ansvar för olika typer av projekt. Har du dessutom en pedagogisk ådra och en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer tror vi att det skulle vara en perfekt match.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt hög analytisk förmåga. Du är flexibel och prestigelös och har en nyfikenhet och intresse av att hela tiden utveckla befintliga arbetssätt.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Sweco med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande - varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 okt 2022 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18.500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 23 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information vänligen se www.swecogroup.com