Applikationssupport specialist till Sweco IT

Applikationssupport specialist till Sweco IT

Sweco IT är en gemensam IT-organisation på 200 anställda, varav 75 sitter i Stockholm. Vi levererar globala IT tjänster till alla delar av Sweco koncernen i olika omfattning så engelska är en naturlig del i vår kommunikation.

Om tjänsten
Som applikationssupport-specialist ingår du i en grupp som består av 6 personer som arbetar med support på de applikationer som gruppen utvecklar och förvaltar. (Maconomy med kring-systemen Ocra, Pagero, samt egenutvecklade system för banking-lösningar, rapporter samt reseräkningar och utlägg) I rollen kommer du att arbeta med applikationssupport åt Swecos anställda och i det dagliga arbetar du nära både verksamheten och våra externa leverantörer. Förutom bolagets användare har du en nära dialog med systemförvaltarna, våra business analysts samt application operations. De ärenden du arbetar med kommer från användare på Swecos kontor runt om i hela världen.

Du deltar i diskussioner rörande Maconomy med kringsystem och du kommer även att vara delaktig i olika projekt gällande kvalitetssäkring i systemen/systemet. Sweco håller just nu på att implementera Maconomy som ERP-system i samtliga 15 länder och du kommer delvis att vara delaktig i detta. Tjänsten är stationerad på huvudkontoret på Kungsholmen i Stockholm.

Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har en god erfarenhet av att ge support till användare på Maconomy, exempelvis i en superuser roll, alternativt erfarenhet av förvaltning av reseräkningssystem från en global organisation.
Du har en god teknisk förståelse och ett stort intresse av att hjälpa användare med systemfrågor. Vidare är du van att arbeta tillsammans med såväl verksamheten som med olika externa leverantörer. Ifall du har erfarenhet av arbete med ekonomi ser vi det som meriterande. Har du kunskaper om SQL samt integrationer är även det meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du nyfiken och drivande. Du är en analytisk problemlösare. Vidare är du bra på att kommunicera med personer på olika nivåer i organisationen. Du är noggrann, serviceminded och ansvarstagande.

Vi erbjuder
På Sweco IT strävar vi alla mot samma mål. Vi är inte rädda för att ta i och göra det som krävs för att få jobbet gjort. Det är allas ansvar att säkra god kvalité i våra leveranser. Sweco tror på enkelhet och frihet under ansvar, så hos oss förväntas du kunna ta egna initiativ och skapa de samarbeten och lösningar som krävs. Därför kommer du också att kunna påverka mycket av ditt arbete.

Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Vi erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798 alternativt Louise Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!

Välkommen!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Support, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av p4it
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet, det vill säga allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus, blir verklighet för de flesta andra först i framtiden. Vår framgång förutsätter ett nära samarbete med våra kunder och en stor förståelse för deras behov.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 15 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på 16 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. www.sweco.se

Sweco IT är en gemensam IT-organisation med 200 anställda, varav 90 personer sitter i Stockholm. Sweco växer med förvärvet av Grontmij, och Sweco IT´s ansvarsområde utökas vilket innebär ansvar för ett större antal länder, lösningar, intressenter och användare.