Mätchef till Anläggning region Stockholm

Mätchef till Anläggning region Stockholm

Till division anläggning i region Stockholm söker Svevia dig som vill vara med på en utvecklingsresa. Regionen står inför en expansion med fokus på lönsamhet och med tydliga mål till år 2023. Vi söker fler engagerade och drivna kollegor med branscherfarenhet som vill dela väg med oss och har nu behov att rekrytera en Mätchef.

Om tjänsten
I rollen som Mätchef på Svevia samordnar du mätningsarbetet och mätningsteknikerna i anläggningsprojekten i regionen. För samordningen har du nära dialog med Platschefer och Projektchefer och ansvarar för att det mätningstekniska arbetet utförs enligt kontraktshandlingar, företagets riktlinjer och krav. Utöver samordningsansvar ingår även mätningsarbete ute i ett eller flera anläggningsprojekt. Arbetsuppgifterna innebär både att arbeta utomhus i projekten, kombinerat med hantering av data i olika digitala system. Arbetsuppgifter och ansvar är bland annat att arbeta med och/eller ansvara för:
  • Utsättning, inmätning och mängdhantering i anläggningsprojekt
  • Framtagning av relationsunderlag, maskinstyrningsdata och kvalitetsverifikat
  • Erforderlig kontroll och kalibrering av mätutrustning
  • Vid behov vara delaktig i regionens anbudsarbete
Under projektens gång hanterar du förändringar och tar fram nya anläggningsmodeller. Du är även ett stöd i regleringsfrågor och tar beslut om mätmetoder. Svevia har ett nätverk för sina mätchefer där man arbetar med ständig vidareutveckling och i det kan du vara en viktig del och både få och tillföra kunskap.

För hög kvalitet och effektiv produktionsstyrning tillämpas Svevias ledningssystem och övriga styrande processer, rutiner och regelverk i arbetet i alla våra projekt. Mätchefen har samordningsansvar för mätningstekniker i regionen och kan komma att ha personalansvar. Som chef och ledare inom Svevia har du ett ansvar för att leda, driva och utveckla både verksamhet och medarbetare i linje med företagets strategi, mål och värdegrund. Du kommer att vara en nyckelperson i regionens matrisorganisation där arbetet i projekt leds av Projektchef och Platschef. Övriga kollegor i platsorganisationen är vanligtvis Arbetsledare, Projektingenjör, Mätningstekniker och duktiga yrkesarbetare med kompetens inom mark, betong och trä utifrån behov i projektet. Mätchefen rapporterar till Regionchefen.

Din bakgrund
Vi söker dig med teknisk utbildning inriktad på mätteknik från högskola eller yrkeshögskola, alternativt flerårig branscherfarenhet i roll som Mätningstekniker, Mätchef eller liknande. Du har vana från olika typer av anläggningsentreprenader, besitter goda datakunskaper och har ett intresse för teknisk utveckling inom ditt arbetsfält. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan planera och kommunicera ditt och andras arbete. B-körkort och god svenska i tal och skrift är också krav i rollen.

Du drivs av att utveckla såväl affär som medarbetare och i din roll som ledare har du förmågan att motivera andra. Vi söker dig som är ansvarsfull och har stort engagemang, du är också lösningsorienterad och leveranssäker.

Vill du dela väg med oss? skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 26 januari. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Ytterligare upplysningar om tjänsten lämnas av HR-Partner Tina Leffler, 073-088 42 51 eller Regionchef Mattias Gretzer 070-674 02 42. Fackliga företrädare når du via vår växel 08-404 10 00. Personlighetsformulär, färdighetstest och bakgrundskontroll förekommer i rekryteringsprocessen.

Vi erbjuder dig
Svevia erbjuder marknadsmässiga villkor och engagerade kollegor i en region med tydligt fokus på lönsamhet och utveckling, hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och utmanande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Och det är lika lätt att få ansvar som att ge – oavsett om du vill göra en ledarskapsresa eller bli specialist. Karriärvägarna är många. Vi uppskattar när du är innovativ. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

Vi undanber oss säljsamtal för ytterligare annonsering eller rekrytering.
Mer info
Kontaktperson Tina Leffler
Telefon 073-088 42 51
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svevia.se/
Sista ansökningsdag 26 jan 2020 (5 dagar kvar)