Division Drift söker inköpare

Division Drift söker inköpare

Svevia är Sveriges ledande driftentreprenör och ett av de största väg- och anläggningsföretagen i landet. Vår kärnverksamhet är att utföra nybyggnation samt sköta drift, service och underhåll av Sveriges vägar och annan infrastruktur.

Arbetschefsområde Drift Stockholm Söder söker nu en inköpare med placering vid något av våra kontor i södra StockholmOm du vill bli vår nya medarbetare så erbjuder vi dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en verksamhet med stora utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

Tjänsten: Som inköpare ska du självständigt driva och arbeta med inköpsfrågor inom vår verksamhet. Arbetet kommer i första hand att vara inriktat mot driftens arbetschefsgrupp, Stockholm Söder, där du samarbetar med platschefer och övriga i det inköpsarbete som är kopplat till enskilda projekt/uppdrag. Du hanterar förfrågningar, förhandlingar samt tecknar avtal för varor, tjänster och entreprenader i enlighet med gällande riktlinjer för inköp, och i samarbete med produktionen. I rollen ingår att ha god kännedom om branschen och marknaden, teknik och leverantörer, samt förmåga till planering och uppföljning. Du har också en nyckelroll inom arbetsgruppen att driva arbetsmetoder samt målsättningar inom inköp samt utveckla samarbetet med våra leverantörer. Du ingår också i arbetschefsområdets ledningsgrupp.

I denna roll ser vi dig även som en samordnande part för inköpsfrågornaför hela Region Mitt som består av områdena Stockholm, Mälardalen och Uppsala. I detta arbete håller du ihop en grupp av fyra inköpare för att följa upp och stödja i frågor som tex. arbetssätt, utmanande inköp, kompetenshöjande insatser och inköpsnyckeltal.

Kvalifikationer: Vi söker en person med erfarenhet och kännedom från byggbranschen. Du bör också ha arbetat med inköpsrelaterade frågor och vi ser det som mycket meriterande om du har kunskaper och erfarenhet från förhandlingsarbete, avtalsrätt och praktisk entreprenadjuridik. För att trivas och lyckas i rollen som inköpare bör du ha ett stort intresse av att göra bra affärer. Vi kommer även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper som tex samarbetsförmåga, servicekänsla och engagemang samt att du har ett affärsmässigt och förtroendeingivande arbetssätt. Du bör även ha goda kunskaper i svenska och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. B-körkort och god datorvana krävs.

Vi erbjuder dig: Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Med tydliga prestationsmål och krävande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad. Tillsammans tar vi nästa steg genom att lyssna på kunderna och utveckla hållbara lösningar. Det finns med andra ord många fördelar att dela väg med oss.

Ansökan: Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan, vi går igenom urvalet löpande så vänta inte. Tillträde efter överenskommelse. Fackliga företrädare nås via vår växel, tel. 08-404 10 00.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 juli (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svevia är specialiserat på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Vi är ledande på drift och underhåll och ett av de största anläggningsföretagen i Sverige. Våra 2 000 medarbetare finns på fler än 100 platser i Sverige och Norge. Vår verksamhet är indelad i divisionerna Anläggning, Drift och Beläggning samt specialenheterna Maskin och Arento. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Som anställd hos oss får du tydliga prestationsmål, stimulerande arbetsuppgifter och möjlighet att utvecklas tillsammans med drivna kollegor och engagerade chefer. Vi ger dig en utmanande och varierande vardag i en bransch där förändring är normaltillståndet. Välkommen att läsa mer på www.svevia.se. Dela väg med oss!