Utredare Sveriges läkarförbund

Utredare Sveriges läkarförbund

Vi söker en utredare med huvudansvar för frågor som rör kompetensförsörjning och läkares utbildning. Tjänsten är ett vikariat på omkring ett år.

Vi söker en utredare till avdelningen Politik och Profession vid Sveriges Läkarförbund. Du har erfarenhet av och intresse för hälso- och sjukvårdsfrågor. Du har också ett samhällsintresse och har en grundläggande förståelse för politiska processer.

I tjänsten ingår att självständigt ansvara för och utveckla förbundets politik på utbildningsområdet med fokus på läkares bastjänstgöring och specialiseringstjänstgöring samt kompetensförsörjning. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om fyra medarbetare - där ni tillsammans fokuserar på alla delar i läkares utbildning och fortbildning. Du kommer att genomföra utredningar och projekt samt skriva rapporter och underlag. Därutöver kommer du att ansvara för relationerna med studierektorerna och specialitetsföreningarna, anordna konferenser och seminarier samt bemanna förbundets medlemsrådgivning 1-2 tillfällen i veckan.

Ibland kommer du också att behöva ta fram underlag, till Läkarförbundets förtroendevalda. Till uppgifterna hör också att självständigt följa och driva Läkarförbundets frågor tillsammans med Kommunikationsavdelningen och kollegorna på din avdelning för att påverka politiska beslut i regering, riksdag och i regioner.

När behov uppstår kan det hända att du också får ansvara för andra områden och rycka in med stöd till dina kolleger där det för tillfället behövs.

Du har studerat statsvetenskap eller inom annat likvärdigt område. Du tycker om att arbeta i ett raskt tempo och ha flera bollar i luften samtidigt. Du är lyhörd och har lätt för att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.

Om oss

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med ungefär 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där vi hjälper varandra. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella.

Vi erbjuder alla medarbetare friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Låter det intressant? Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Övrig information

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år för vår nuvarande utredare under dennes föräldraledighet
Frågor: För upplysningar om tjänsten varmt välkommen att kontakta  Ulf Öfverberg 08-790 33 48.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 54 samt Kristina Larsson 079-347 43 07

Resor förekommer i tjänsten. 

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 16/10 på vår hemsida slf.se. Ange löneanspråk i din ansökan.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.roirecruit.se/om.aspx
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (12 dagar kvar)