Ekonomiansvarig / Stipendiehandläggare

Ekonomiansvarig / Stipendiehandläggare

Till författarfondens kansli, med fem anställda, söker vi en ekonomiansvarig/stipendiehandläggare.


Arbetsuppgifterna innebär att du bland annat


- ansvarar för ekonomiadministration och bokslut,


- svarar för administrativt stöd till verksamheten med stipendier och bidrag,


- svarar för kansliets personaladministrativa arbete.


Du har ett övergripande ansvar för all ekonomiadministration, men har en kollega som bland annat svarar för löpande bokföring. I ditt ansvar ingår årsbokslut och redovisning, inbegripet kontakt med revisorer och bevakning av relevanta regelverk och avtal. Det stipendieadministrativa arbetet innebär att du är sekreterare i stipendierådet, du registrerar ansökningar, sköter kontakter med lektörer, verkställer beslut och informerar om verksamheten m.m.


Du är utbildad ekonom med erfarenhet från ekonomiadministrativt arbete. Vi värderar erfarenhet från kulturområdet och i offentlig förvaltning. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet och snabbhet samt förmåga att arbeta självständigt inom de ramar och med vägledning av det regelverk som styr verksamheten.


Författarfonden är en liten arbetsplats som ställer höga krav på samarbetsförmåga och prestigelöshet, både inför de skiftande arbetsuppgifterna och gentemot arbetskamraterna. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Utöver kansliets anställda som du träffar varje dag, kommer du att ha kontakt med ledamöterna i våra olika stipendieråd som på återkommande sammanträden bereder och beslutar om ansökningar om stipendier och bidrag.


Vi vill ha din ansökan, komplett med relevanta betyg, intyg och referenser senast den 3 september 2018. Ansökan kan mejlas eller skickas med vanlig post.


Tjänsten är på heltid; tillträde efter överenskommelse.


Vi arbetar i trevliga lokaler på Sveavägen i centrala Stockholm.
Mer info
Kontaktperson Jesper Söderström
Telefon 08 440 45 50
Email Mejla Jesper Söderström
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svff.se
Sista ansökningsdag 3 sept (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sveriges författarfond fördelar den statliga biblioteksersättningen till författare, översättare, tecknare och fotografer, samt stipendier och stöd till enskilda upphovsmän inom ordområdet.