Gruppchef för växel och kommunikatörer inom public service

Gruppchef för växel och kommunikatörer inom public service

Sveriges Radio Förvaltning (SRF) är ett kunskaps- och serviceföretag som ansvarar för gemensamma service- och stödfunktioner för de tre programbolagen SVT, Sveriges Radio och UR. SRF ägs av de tre programbolagen och är bland annat fastighetsägare där SVT, SR och UR bedriver programverksamhet. Företaget har ca 80 medarbetare.

Avdelningens uppgift är att förvalta Public Service telefoni och att hantera olika former av publikkontakter via telefon, mail, webb och sociala medier, samt att bemanna växeln. Verksamheten pågår dygnet runt året runt. Här arbetar cirka 20 tillsvidareanställda kommunikatörer och ytterligare ett 15-tal timvikarier. Avdelningen fungerar idag väl och har självständiga och engagerade medarbetare med bred kompetens.

Din roll och arbetsuppgifter
Tjänsten som gruppchef är omväxlande med såväl ett operativt som strategiskt ansvar för verksamheten. Du ansvarar för planering och bemanning av kommunikatörernas arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med din närmaste chef och dina medarbetare.
I kommunikatörernas uppgift ingår att svara på tittarnas och lyssnarnas frågor och hantera önskemål och synpunkter utöver att bemanna växelns olika funktioner. Utvecklingen går fort även här, vilket innebär att du som gruppchef kommer att leda förändringsarbete där du utvecklar arbetssätt och verktyg mot en mer digitaliserad struktur.
Du medverkar tillsammans med avdelningschefen i budgetarbetet för avdelningen och du leder regelbundna gruppmöten. Lönerevision, utvecklingssamtal och uppföljning ingår i rollen. Som stöd har du avdelningschef och övriga nyckelpersoner på avdelningen. Denna tjänst är nyinrättad och möjligheterna att forma och påverka innehållet i rollen är därför mycket goda.

Din bakgrund
För att trivas i rollen bör du ha flera års erfarenhet som chef inom något område där du arbetat med att leda och strukturera dygnet-runt-bemanning. SRF är ett kunskaps- och serviceföretag, vilket genomsyrar hela verksamheten. De flesta av våra kommunikatörer har lång erfarenhet i yrket och en akademisk utbildning. Vi ser därför helst att du har en liknande bakgrund. Eftersom vi har behov av att modernisera våra verktyg och rutiner är det också önskvärt med kunskap om tekniskt förändringsarbete och digitalisering av en liknande verksamhet. Förståelse för och erfarenhet av Public Service eller annan media är också önskvärt.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara förändringsbenägen och positiv till att utnyttja befintliga erfarenheter och kompetens hos nuvarande nyckelpersoner och gruppen som helhet. Du är lyhörd med en ödmjuk inställning till dina medmänniskor och den verksamhet som du ansvarar för. Du är trygg och stabil i din ledarroll, kommunikativ och lyssnande och tydlig i dina beslut, med en förmåga till strategiskt tänkande.

Låter det intressant?
Då ska du skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att hålla intervjuer löpande och sista ansökningsdatum är 28 september. I den här rekryteringen samarbetar vi med Badenoch & Clark. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Robert Samuelsson på mejl robert.samuelssonatbadenochandclark.se.

Facklig kontaktinformation:
Fackliga frågor besvaras av Magnus Karlsson SACO 08-784 35 30, Gun Karlsson Unionen 08-784 48 06 samt Bengt Nordström SJF 08-784 20 76.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Robert Samuelsson
Telefon 0736847579
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Kontorschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 28 sept (5 dagar kvar)