Ombudsmän till Sveriges Ingenjörer

Ombudsmän till Sveriges Ingenjörer

Arbetsbeskrivning

Som ombudsman på Offentlig sektor arbetar du varierat med bland annat rådgivning till förbundets medlemmar inom offentlig sektor, vilket innefattar statliga myndigheter och affärsverk, kommuner och regioner samt Sobona företag. Du biträder och företräder medlemmarna och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare och du ger också kvalificerad rådgivning till förtroendevalda i olika frågor som rör arbetslivet. I rollen ingår även att hålla våra uppskattade utbildningar för förtroendevalda i förbundet och inom Saco-S och för förbundets medlemmar.

Sveriges Ingenjörers kontor är beläget i centrala Stockholm. Du tillhör förhandlingsenheten Offentlig sektor som består av en förhandlingschef och åtta ombudsmän. Du kommer att arbeta nära de andra ombudsmännen på förbundet och du kommer även att ha tät kontakt med rådgivarna och förbundsjuristerna.

Vem är du?

Vi söker dig som har en jurist- eller personalvetarexamen, eller annan relevant akademisk examen, i kombination med ca 3 - 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du är insatt i partsförhållandena på arbetsmarknaden och har goda kunskaper inom arbetsrätt. Det är starkt meriterande om du även har goda kunskaper kring de statliga avtalen inklusive universitets- och högskolesektorn. Du har flera års erfarenhet av förhandling och vi tror att du tidigare har arbetat på en arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation eller i en HR-roll på en statlig verksamhet.

För att lyckas i rollen behöver du trivas med att tala inför grupp och du har även goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Som person är du positiv och har förmågan att lösa problem med gott omdöme och sunt förnuft. Du har lätt för att skapa kontakter samt bygga långsiktiga relationer och du har en mycket god kommunikativ och social förmåga. Du är modig, tar egna initiativ, är analytisk och serviceinriktad.

Du erbjuds:

I rollen som ombudsman på Sveriges Ingenjörer arbetar du med varierande och stimulerande uppgifter i en dynamisk miljö där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Hos oss är det högt i tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och egna initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Du blir en del av ett väl samarbetande och engagerat team och får kompetenta och trevliga kollegor.

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 00 26 921 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

Övrigt

Fackliga företrädare är Sigrun Malm (Akademikerföreningen) samt Lotta Ljungqvist (Unionenklubben). Båda nås via Sveriges Ingenjörers växel 08-613 80 00.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, resor i hela landet ingår i arbetet.

Om verksamheten

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer - det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.
Mer info
Kontaktperson Caroline Lönnbark
Telefon 076 00 26 921
Email Mejla Caroline Lönnbark
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 9 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!