Sveriges HR Förening söker en affärsinriktad ekonomiansvarig

Sveriges HR Förening söker en affärsinriktad ekonomiansvarig

Sveriges HR Förening står inför ett spännande och intensivt arbete för att ännu bättre kunna möta deras medlemmars framtida behov och förväntningar och bli en stark röst för HR Sverige. Vill du följa med på deras förändringsresa i en affärsnära roll som Ekonomiansvarig där du får driva, utveckla och förbättra såväl affär som processer?

Arbetsuppgifter

I rollen som Ekonomiansvarig på Sveriges HR Förening ges du ett stort eget handlingsutrymme och en unik möjlighet att arbeta brett och se till helheten. Hos dem blir du en viktig spelare som aktivt deltar i deras strategiarbete. Du får också en nyckelroll i de förändringsprojekt som de driver med fokus på verksamhetsutveckling och medlemsnytta. En viktig del initialt är att, i linje med verksamhetens mål och strategier, vara drivande och utveckla arbetet inom ekonomifunktionen med fokus på processutveckling, verksamhetsstyrning och affärsplanering.

I rollen som Ekonomiansvarig rapporterar du till generalsekreterare. Dina huvudsakliga ansvarsområden omfattar:
  • att driva budget- och prognosarbete med högsta kvalitet både analytiskt och redovisningsmässigt
  • att löpande driva affärs- och verksamhetsnära planering, uppföljning, analys och rapportering
  • att stötta verksamhet och ledning i olika typer av utvecklingsprojekt
  • att säkerställa att verksamheten efterlever lagar, principer och regler på redovisnings- och skatteområdet
  • systemägarskap för ekonomiuppföljning och beslutsstöd
Kvalifikationer

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning inom ekonomi eller motsvarande, det är meriterande om du har vidareutbildat dig inom ekonomi på högskolenivå men det är inget krav. Vi ser att du har ca 3-5 års arbetslivserfarenhet av att arbeta som Ekonomiansvarig samt arbetat med Controlleruppgifter tidigare. Du har mycket goda kunskaper i effektivt arbete med Microsoft Officeverktyg, inte minst Excel och Power Point. Erfarenhet från Visma Admin är meriterande.

Som person är du affärsmässig, analytisk och strukturerad och du har god erfarenhet av att arbeta med analys och rapporter. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i och förstå olika delar av affären. Du är kommunikativ och pedagogisk med gedigen kunskap kring att utveckla beslutsunderlag, rapporter och presentationer till bland annat styrelse och andra intressenter. Du tar ansvar och trivs i samarbete med andra. Du ser helheten men har också förmågan att djupdyka i detaljer vid behov. Du kan hantera en periodvis hög arbetsbelastning, du är stresstålig och kan prioritera arbetsuppgifter självständigt.

För att trivas och lyckas i din roll har du analytisk höjd, är strukturerad och har en god förmåga att se helheten och sambandet mellan affär, verksamhet och ekonomi. Att ständigt söka nya och bättre vägar framåt är en stark drivkraft hos Sveriges HR Förening och vi tror att du vill bidra med nya perspektiv, nytänkande förslag samt leverera och genomföra förändring. Vår verksamhet präglas av korta beslutsvägar där engagemang och påverkan uppmuntras, således förutsätter vi att rätt person för tjänsten har ett starkt affärsmässigt intresse för verksamheten.

Om Sveriges HR Förening

Vi förstår vikten av ditt arbete!
Vi vet att effektiva HR-processer skapar framgångsrika och hållbara organisationer. Organisationer som mår bra och presterar bra - i dag och i framtiden. Sveriges HR Förening har som mål att inspirera, utveckla och aktivt knyta samman HR-Sverige.
Den globala konkurrensen ökar och med den kommer ständiga krav på effektivisering. Personalen är en organisations dyrbaraste tillgång och viktigaste investering - en investering som bäst förvaltas genom ett effektivt HR-arbete.
Sveriges HR Förening arbetar för att inspirera, utveckla och knyta samman HR-Sverige, och vi gör det på flera sätt.
Vi påverkar och skapar kännedom om forskning och utveckling inom HR-området. Läs mer om HR-forskning här.
Vi skapar självklara mötesplatser för alla som arbetar i HR-sektorn. Läs mer om våra HR-event här.
Vi deltar aktivt i debatter och diskussioner på området.
Våra 7 000 medlemmar är självklart vår allra viktigaste kraft och vi arbetar därför ständigt för att bli ännu fler. Det är tillsammans i föreningen som vi kan dela med oss av kunskap, inspirera varandra och knyta kontakter.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 29 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.