Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Nu söker vi en redovisningsekonom på ett tolv månaders föräldravikariat till Sveriges Byggindustriers regionkontor i Stockholm. Detta är ett perfekt tillfälle för dig med något års arbetslivserfarenhet inom ekonomiarbete eller som är nyexaminerad från en ekonomiutbildning.

Ditt arbete

Som redovisningsekonom är du ett internt stöd för våra medarbetare i frågor som rör kund- och leverantörsfakturor samt ekonomisk uppföljning. Du arbetar också löpande med att upprätta, kontera och registrera bokföringsunderlag. Förutom detta kommer du även stötta oss i budget- och prognosarbetet. Du har naturligtvis tillgång till Sveriges Byggindustriers samlade expertis inom ekonomiområdet vid behov.

Arbetet ställer höga krav på struktur och noggrannhet. För att bli framgångsrik i rollen är det en förutsättning att du har lätt för siffror, ser och förstår samband avseende ekonomi och organisation samt har en god förmåga att sätta dig in i nya datasystem.

Du rapporterar till regionchefen i Öst och kommer att vara placerad vid regionkontoret på Wennerbergsgatan i Stockholm. Region öst består av drygt 20 medarbetare med olika ansvarsområden och som tillsammans arbetar för en attraktiv, sund och säker byggbransch.

Din bakgrund

Vi tror att du har en gymnasieutbildning inom ekonomi och viss praktisk erfarenhet av att arbeta med ekonomi- och bokföringsarbete alternativt att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot redovisning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i olika typer av ekonomisystem. Vi använder huvudsakligen Jeeves och Palette.

Dina personliga egenskaper
  • Systematisk och noggrann
  • God samarbetsförmåga, en god lyssnare och lagspelare
  • Pedagogisk, rak och tydlig i din kommunikation
  • Utåtriktad och positiv med god förmåga att etablera kontakter
  • Skriver och talar svenska och engelska obehindrat
Beträffande anställningen

Tjänsten är ett tolv månaders vikariat för ordinarie befattningshavare som är föräldraledig. Anställningen är på heltid och verksamhetsområdet är region öst med placering i Stockholm. Önskat tillträdesdatum är 1 mars 2020.

Om oss

Sveriges Byggindustrier har ca 3600 medlemsföretag som är verksamma inom bygg- och anläggningsbranschen. Vårt uppdrag är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. En viktig uppgift är att informera, inspirera och stötta i frågor som rör våra fokusområden vilka omfattar arbetsmiljö och säkerhet.

Ansökan

Vi gör urval löpande men vill ha din ansökan senast den 28 januari 2020.

Har du ytterligare frågor om tjänsten? Kontakta regionchef Kristin Andersson på kristin.andersson@sverigesbyggindustrier.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 14 mars 2020 (56 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Förbundet Sveriges Byggindustrier organiserar ca 3.600 arbetsgivare i 25 lokala byggföreningar organiserade i 6 geografiska regioner. Sveriges Byggindustrier är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv och har 140 medarbetare.