Business Controller med driv till Sveriges Bostadsrättscentrum i Stockholm

Business Controller med driv till Sveriges Bostadsrättscentrum i Stockholm

Trivs du bäst när arbetsuppgifterna är varierande och du får bidra till förändring? Som Business Controller på SBC kommer du att vara en aktiv del i vår tillväxtresa och stötta verksamhetens utveckling utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Det här jobbet är helt rätt för dig som vill bidra till framgång i en växande organisation, vid en spännande tidpunkt där vi jobbar med bl a effektivisering och digitalisering av våra kärnverksamheter. I rollen som Business Controller ingår du i en ekonomifunktion på 8 personer, placerad på Södermalm i Stockholm. Du rapporterar till CFO, men kommer ha kontaktytor mot såväl verksamhetschefer som ledningsgrupp och VD.

Dina arbetsuppgifter som Business Controller:

I denna roll kommer du dels att arbeta med uppföljning och analys av verksamheten, dels med att proaktivt stötta med bl a business case, lönsamhetsanalyser och kalkyler. Vardagen kommer innebära att du bidrar till den förändringsresa SBC är inne i. Du kommer att producera beslutsunderlag för strategiska frågor och du förväntas rådge och utmana organisationen i beslutsprocesser utifrån en finansiell vinkel. Utöver det tar du fram ekonomirapporter och håller presentationer för beslutsfattare på olika nivåer.

I jobbet ingår till exempel:
  • Löpande analys och uppföljning av den operativa verksamheten utifrån budget, prognos och uppföljning av nyckeltal
  • Månatlig uppföljning av verksamhetsområdens resultat
  • Stöttning av verksamheten med kalkyler avseende affärsutveckling och lönsamhet
  • Deltagande i strategiska förbättringsprojekt avseende befintlig och framtida verksamhet
Vem söker vi?

För att söka tjänsten bör du vara civilekonom eller motsvarande. Vi ser gärna att du har minst 2 års erfarenhet av en roll som controller, analytiker eller motsvarande. Huvudsaken är att du har en god förståelse för ekonomistyrning och dess funktion i verksamheten. Har du erfarenhet av tjänsteproduktion, Private Equity-bolag, förvärv eller av förändringsprojekt är det meriterande. Du är har en trygghet i Excel som verktyg och kan utan problem navigera i olika systemmiljöer. Du kommunicerar utan problem på svenska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen som Business Controller är det viktigt att du är nyfiken på affären och drivs av att arbeta verksamhetsnära. För att passa in här tror vi att du är en positiv, prestigelös och förändringsbenägen person som är bra på och gillar att samarbeta med andra. Vidare kommer du ha nytta ditt pedagogiska sätt att kommunicera och din analytiska förmåga. Du har också bra systemförståelse och är bra på att bearbeta data för att ge goda beslutsunderlag. Den vi söker är ambitiös och får här chansen att utvecklas i spännande miljö.

Om SBC

SBC står för Sveriges BostadsrättsCentrum. Vi har sedan starten 1921 brunnit för att hjälpa bostadsrättsföreningar att få ut så mycket som möjligt av sitt arbete - så att fastigheten kan öka i värde och de boende trivas. Under åren har vi blivit experter på allt ifrån rabatter och stambyte till stadgeändringar och flerårsbudgetar. För ska både fastigheten och ekonomin må bra, då måste man ha koll på helheten. Och tänka långsiktigt. Vi vill bidra till ett bekymmersfritt styrelsearbete och boende genom en effektiv och proaktiv förvaltning. Både inom teknik, ekonomi och juridik. 2018 var koncernens intäkter 436 mkr.

Vad kan Sveriges Bostadsrättscentrum erbjuda dig?

SBC är en modern arbetsplats med många sociala aktiviteter. Vårt kontor präglas av en familjär stämning med en positiv känsla. Vi erbjuder bra förmåner såsom bl a flexibla arbetstider och generöst friskvårdsbidrag. Internt finns många vägar att gå, för rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter. Resultaten från vår medarbetarundersökning talar sitt tydliga språk: SBC är en väldigt trivsam arbetsplats som präglas av kamratskap och där medarbetare bryr sig om varandra och kan vara sig själva. För oss är det viktigt att systematiskt och långsiktigt arbeta för att utveckla och bibehålla en framgångsrik företagskultur där medarbetare känner stolthet och förtroende och trivs med jobbet och sina kollegor.

Placeringsort: Stockholm

I denna rekryteringsprocess samarbetar SBC med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Annika Vermunt på 070-166 08 31 eller Martin Nyström på 070-166 08 11. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Financial controller, Controller, Business controller, Area controller, Junior controller, Jr. controller, Sales controller, Division controller, Project controller, , Reporting controller, FP&A, verksamhetscontroller, verksamhetsekonom, divisionsansvarig, affärsområdescontroller, KPI
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)