Sverigedemokraterna söker socialpolitisk handläggare till riksdagskansliet

Sverigedemokraterna söker socialpolitisk handläggare till riksdagskansliet

Avdelningen Politisk Service tillhandahåller stöd till våra ledamöter och i denna roll ges ansvar för central beredning för ärenden som behandlas i riksdagens socialutskott. Du jobbar tillsammans i ett team av politiska tjänstemän och ledamöter.

Vi söker dig som har yrkeserfarenhet inom exempelvis Regeringskansliet, SKR, Socialstyrelsen eller annan statlig myndighet.

I socialutskotten bereds frågor om sjukvård, funktionshinder, e-hälsa, läkemedelsfrågor och äldreomsorg. I denna roll förväntas du speciellt stötta med expertis kring sjukvårdens organisation och utveckling, innefattande dess regelverk.

En allt mer betydande del av frågorna på det socialpolitiska området har EU-rättslig karaktär och för att på ett fullgott sätt kunna bistå partiet i rollen behöver du både ha ett verksamhetsnära perspektiv och kunna orientera dig i det komplexa regelverk som styr politikområdet.

Ort: Riksdagskansliet i Stockholm
Omfattning: Heltid
Villkor: Vi tillämpar provanställning.

Säkerhetsklassning: Tjänsten omfattas av säkerhetsprövning med personbedömning, inhämtande av anställnings- och utbildningsbevis, referenser samt registerkontroll.

Arbetsuppgifter:
  • Beredningsansvar för ärenden som behandlas i riksdagens socialutskott.
  • Utveckla och bevaka politiken inom hälso- och sjukvården.
  • Ta fram underlag för väl underbyggda beslut.
  • Bidra i arbetet med att ta fram underlag för utåtriktad kommunikation.
Kvalifikationer:
  • Akademisk examen inom exempelvis juridik, statsvetenskap, socialt arbete eller nationalekonomi.
  • Mycket goda färdigheter i det svenska språket och vana av att författa sakliga, korrekta och kommunikativa texter.
  • Mycket god förmåga att utifrån komplex materia kunna dra slutsatser och sammanfatta till ett strukturerat och pedagogiskt underlag.
  • Erfarenhet från det socialpolitiska området.
  • Erfarenhet från arbete i Region eller sjukvård är meriterande liksom kunskap om den svenska lagstiftnings- och statsbudgetprocessen.
Arbetsprov kommer att genomföras under rekryteringsprocessen.

För att trivas i rollen bör du kunna hantera flera ärenden parallellt och samarbeta på ett prestigelöst och lyhört sätt. Som tjänsteman för Sverigedemokraterna delar du våra värderingar och har ett politiskt intresse, samtidigt som du i en tjänstemannaroll förhåller dig sakligt. Tidigare engagemang inom partiet är meriterande, men inget krav. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper samt ettengagerat och positivt förhållningssätt.

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan till rekrytering.polsek@sd.se snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Märk mejlet med "socialutskottet" i ämnesraden. Om du har frågor så tar vi gärna dem också via mejl, märk då mejlet med "fråga" i ämnesraden.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 apr 2021 (35 dagar kvar)