Driven ekonomiansvarig till Svenska missionsrådet

Driven ekonomiansvarig till Svenska missionsrådet

Ingress

Har du erfarenhet av ekonomi och vill samtidigt få chans att bidra till en bättre värld? Tycker du om att stötta andra och utveckla organisationen i ditt arbete? Då är detta tjänsten för dig! Vi söker nu för kunds räkning en driven ekonomiansvarig till deras verksamhet i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiansvarig har du det övergripande ansvaret för ekonomin. Det innefattar arbete så som budget, ekonomisk uppföljning och rapportering, bokslut samt analys och ekonomiska prognoser, där du själv även är operativ. I tjänsten ingår också arbete med skatt, deklarationer, avstämningar och löpande bokföring. Du agerar samordnare får organisationens controllers samt ekonom- och löneadministration, samt hanterar avtal mellan olika aktörer inom och utanför organisationen såväl som bistår i försäkringsfrågor och kontakt med revisorer.

Som ekonomiansvarig är du ett viktigt stöd för ledningsgruppen samt övriga verksamheten gällande budget samt övriga ekonomiska frågor.

Då verksamheten innebär bidragsförmedlande arbete är tidigare erfarenhet av Sida-finansierad verksamhet mycket meriterande. Även erfarenhet av hur en medlemssägd organisation fungerar är en förutsättning för att förstå rollen som ekonomiansvarig hos Svenska missonsrådet.

Din profil

Som person är du ansvarstagande och noggrann med stor analytisk och kommunikativ förmåga. Vidare ser vi att du är van och bekväm i rollen som ekonomiansvarig, har sinne för att samarbeta och tycker om att bidra till organisationens utveckling. Du är en nyfiken, lösningsorienterad problemlösare som kan ha ett pragmatiskt förhållningssätt när det krävs. Svenska missionsrådet drivs av ett högt tempo där det är fördelaktigt att du som person är stresstålig och gillar när det händer mycket. Som ekonomiansvarig för en ideell organisation får du möjligheten att samverka med en stor grupp av olika människor. Vi ser därför att du är serviceminded och uppskattar att möta människor med olika bakgrund och åsikter, samt trivs med ett samtalsklimat där det är högt i tak.

Erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent. Kunden tillämpar alltid 6 månaders provanställning. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därför redan idag via vår hemsida, www.otiga.se. I denna process samarbetar kunden med Otiga Sverige.

Svenska missionsrådet är anslutna till Arbetsgivaralliansen som tecknat kollektivavtal med Vision, Kommunal och Akademikerförbunden. Vidare erbjuds generöst friskvårdbidrag och semester. Lön efter överenskommelse. För mer information är du varmt välkommen att kontakta julia.asplund@otiga.se, 073 351 27 55

Om företaget

Svenska missionsrådet, SMR, samlar 34 svenska medlemsorganisationer som arbetar tillsammans inom ett stort nätverk av internationella samarbetsorganisationer. Vi deltar aktivt i svenska och internationella nätverk för utvecklingsfrågor och ekumenik och är en ledande aktör i det svenska civilsamhället när det gäller religion och utveckling, religions- och övertygelsefrihet och organisationsutveckling för trosbaserade utvecklingsaktörer.

Sedan 1980 är SMR ramorganisation till Sida och en viktig del av vårt uppdrag handlar om att förmedla bidrag till våra medlemsorganisationer och deras samarbetsorganisationer för utvecklingssamarbete i ett 50-tal länder. Vi är även sedan 2014 en strategisk partner till Sida för humanitärt arbete och förmedlar utifrån det bidrag till humanitära insatser.
Mer info
Kontaktperson Julia Asplund
Telefon 0733512755
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 jan 2020 (22 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det är vi som är Otiga Stockholm. Vi arbetar med bemanning och vi vet hur viktigt det är med en stark lokal närvaro. Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla olika led. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal, lager och logistik till tjänstemän. Vi arbetar i Stockholm med omnejd med en stark närhet till våra kunder och konsulter. Hos Otiga är det människorna som gör skillnad. För mer info, besök Otiga.se.

Mer info
  • Tillsättning: Omgående
  • Anställningsomfattning: Heltid
  • Lönesättning: Individuell lönesättning tillämpas
  • Tjänstgöringsområde: Alvik, Bromma
Har du frågor om tjänsten? Kontakta Julia på:
Julia.asplund@otiga.se
073-351 27 55