HR-ansvarig 100%

HR-ansvarig 100%

Vill du vara med och bidra till något viktigt? Svenska kyrkan är en plats där människor kan uttrycka både glädje och sorg, en plats som vill uppmärksamma frågor om livet, fördjupning i kristen tro och ansvarstagande för människor och miljö. Här finns någon som lyssnar och tar livet på allvar, någon att prata med och någon som ser den utsatte.

Vi söker en erfaren HR-ansvarig för tjänst delad mellan två jämnstora församlingar i Svenska kyrkan; Svenska kyrkan Hägersten och Västermalms församling.

Om Svenska kyrkan Hägersten

Svenska kyrkan i Hägersten med 72 000 invånare har fyra kyrkor: Uppenbarelsekyrkan, Gröndals kyrka, Mälarhöjdens kyrka och Kvarterskyrkan på kajen i Årstaviken. Vi är 60 anställda varav tre är distriktschefer samt en kanslichef. Administrativ personal sitter i Hägersten, intill Uppenbarelsekyrkan.

Om Västermalms församling

Västermalms församling är en av Stockholms innerstadsförsamlingar med drygt 70 000 invånare varav 36 200 medlemmar. Vi är 60 anställda med kyrkoherde, bitr kyrkoherde, tre kaplaner (mellanchefer) samt en kanslichef och har tre kyrkor; Essinge kyrka, Kungsholms kyrka och S:t Görans kyrka samt S:t Eriks kapell. Kansliet leds av en kanslichef. Administrativ personal sitter på Arbetargatan vid Fridhemsplan.

Om tjänsten

Som HR-ansvarig hos oss driver och utvecklar du arbetet över hela HR-området, såväl strategiskt som operativt.

Du fungerar som konsultativt, proaktivt stöd till chefer i alla förekommande HR-frågor såsom rekrytering, kompetensutveckling, introduktion, lönekartläggning- och revision, arbetsmiljö, rehabilitering, arbetsrätt, fackliga kontakter, förhandlingar och omställning liksom ansvar för relevanta rutiner, styrdokument och verktyg. Du driver arbetet i arbetsmiljökommittéer, genomför arbetsmiljöronder och ansvarar för arbetsmiljöperspektivet i samband med förändringar och beslut. I ansvaret ligger även personaladministrativa uppgifter och du är en länk mellan verksamheten och extern löneleverantör och företagshälsovård.

Du bedriver omvärldsbevakning inom HR-frågor och håller chefer och organisation uppdaterade inom lag och avtal.

Du rapporterar till, och är ett nära stöd till respektive församlings kyrkoherde och deltar regelbundet i ledningsgruppen i båda församlingarna.

Tjänsten är delad mellan två församlingar i Svenska kyrkan. Dels Hägerstens församling, där du har din grundanställning, och dels Västermalms församling. Tjänsten delas 50/50 och dagarna fördelas över veckan.

Kvalifikationer

Vi söker en självgående HR-ansvarig med flera års erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete, både strategiskt och operativt. Du är mycket trygg i dina kunskaper om lagar och avtal. Du har högskoleutbildning inom PA, beteendevetenskap eller motsvarande och då kollektivavtalen ligger nära varandra är arbete i liknande roll inom Svenska kyrkan, statlig myndighet eller kommunal förvaltning en lämplig bakgrund.

Du är bra på att skapa och upprätthålla goda relationer med arbetstagarorganisationer, medarbetare, chefer och ledning och är samtidigt klar över din roll som arbetsgivarrepresentant.

Arbetet ställer stora krav på kommunikativ förmåga, administrativ skicklighet, analytisk förmåga, samarbetsförmåga, effektivitet och självständighet. Du har en förmåga att se helheter och driver självständigt frågor framåt. Ditt arbetssätt präglas av ett konsultativt, proaktivt förhållningssätt och du besitter hög integritet och personlig mognad.

Du skriver och talar mycket god svenska och arbetar obehindrat i MS-Office.

Svenska kyrkans värdegrund genomsyrar hela vår organisation och är vägledande i arbetet vi bedriver och vi förutsätter att du delar dessa värderingar.

Vi erbjuder dig

Vi värnar om en god arbetsmiljö och ser kompetensutveckling som en förutsättning i HR-rollen. Vi erbjuder flexibla arbetstider. Som anställd hos oss har du goda villkor genom kollektivavtal, friskvårdsbidrag, friskvårdtimme, handledning och tillgång till företetagshälsovård.

Arbetstid/varaktighet

Start i augusti.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan eventuellt förekomma.

Lön

Individuell lönesättning.

Intervjuer

Intervjuer sker under vecka 22 och 23.

Upplysningar

För mer information om tjänsten kontakta:

Svenska kyrkan Hägersten

Kyrkoherde Christofer Wilson, 08-685 30 10, christofer.wilson@svenskakyrkan.se
Kanslichef Anna-Carin Holmqvist, 08-685 30 78, anna-carin.holmqvist@svenskakyrkan.se

Västermalms församling

Kyrkoherde Michael Persson, 0703-15 86 06, michael.persson@svenskakyrkan.se
Kanslichef Åsa Ulfvebrand, 08- 441 39 92, asa.ulfvebrand@svenskakyrkan.se

Ansökan

Ansökan med CV och personligt brev.
Sista ansökningsdag är 220522.
Vi tar endast emot ansökan via e-post: ansokan.hagersten@svenskakyrkan.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.svenskakyrkan.se/hagersten
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (3 dagar kvar)