Fastighetschef till Svenska Kyrkan i Haninge

Fastighetschef till Svenska Kyrkan i Haninge

Dina arbetsuppgifter

Som fastighetschef ingår du i ledningsgruppen och du har personalansvar för 3 personer. Du rapporterar till Kyrkoherden och utgör ett ledningsstöd åt kyrkoherden i frågor som rör förvaltningen av pastoratets fastigheter. I tjänsten ingår uppgifter som att kvalitetssäkra att förebyggande underhåll genomförs på ett tekniskt riktigt sätt med och med ekonomiskt försvarbar motivering. Du säkerställer att vi arbetar effektivt med förebyggande och planerat underhåll utifrån gällande branschregler samt ser till så att pastoratet uppfyller lagar och förordningar inom fastighetsområdet. Rollen har inslag av både strategiskt och operativt arbete inom fastighetsfrågorna.

Din profil

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är lösningsfokuserad med god samarbets- och social förmåga. Du är driven och har förmåga att vara tålmodig utifrån en långsiktig planeringshorisont. För att trivas i rollen bör du tycka om att arbeta både strategiskt som operativt då det är en liten grupp som förvaltar fastighetsfrågorna. Då vi är inne in en förändringsresa så bör du tycka om att vara i förändring och driva utvecklingsprocesser.

Kompetenskrav
För att matcha rollen ser vi med fördel att du är väl förtrogen med lagstiftningsfrågor och har dokumenterad kunskap för arbete i skyddad bebyggelse. Du har även utbildning eller inhämtad erfarenhet inom juridik, för avtalsfrågor, fastighetsrelaterad lagstiftning som miljöbalk, plan- och bygglagen m fl. Vi tror att du även har teknisk kunskap och erfarenhet att förvalta en bred variation av byggnadstyper, från tidig medeltid till modern byggteknik. Vidare så har du erfarenhet av personalledning såsom utvecklingssamtal, lönesamtal och arbetsmiljöansvar.

Kontaktperson
Vid frågor angående tjänsten, välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Margareta Meek 070-942 59 95 alt. margareta.meek@2complete.se. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om 2Complete

2Complete är ett auktoriserat rekryterings- och bemanningsföretag som arbetar med personligt engagemang samt en passion för personal. Vår auktorisation i Kompetensföretagen ger oss i sin tur medlemskap i Almega och Svenskt Näringsliv.

Det är för oss av yttersta vikt att de personliga förutsättningarna stämmer överens mellan kund och kandidat, likväl som kompetensen. För att uppnå detta vill vi som arbetar på 2Complete skapa en så nära och personlig relation med kunder och kandidater som möjligt. Ett arbete efter dessa riktlinjer skapar förtroende och trygghet, värden som är självklara för en lyckad rekryteringsprocess. Vi rekryterar och bemannar under tjänstemannaavtalet såväl som arbetaravtalet, allt från juniora tjänster till chefer- och specialister.

2Complete är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit sedan 2011.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Haninge pastorat har närmare 60 olika fastigheter som motsvarar en budget på totalt 20 miljoner kronor och en investeringsbudget motsvarande 8-25 miljoner kronor inom de närmaste åren.

Haninge Pastorat är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss.

Pastoratet bildades 2018 och består av tre församlingar, Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge, tillsammans är vi Svenska kyrkan i Haninge.