Controller till Kommunals ekonomicenter i Sundbyberg

Controller till Kommunals ekonomicenter i Sundbyberg

Har du erfarenhet av att arbeta som controller mot flera enheter/organisationer och letar efter nya karriärsutmaningar? Då har du chansen att bli en del av en rolig utvecklingsresa.

Som en av Sveriges största fackföreningar har Kommunal över en halv miljon medlemmar, inom fler än 230 yrken. Kommunal är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige. Vi finns till för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Till Kommunals ekonomicenter söker vi nu en controller som vill jobba med utveckling och förändring.

Om tjänsten

Ekonomicenter (EC) ansvarar för ekonomi- och lönefunktionerna för Kommunals förbundskontor, Kommunals lokalavdelningar, dess bolag och A-kassan. Du kommer vara controller för våra 13 avdelningar och bolag där du primärt levererar till avdelningarnas ledningsgrupper. Du kommer samarbeta med andra controllers på Kommunal och givetvis med kollegorna på Ekonomicentret. Du rapporterar direkt till Platschef.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som controller är du ansvarig för att samordna ekonomistyrning, leverera tertialrapporter, nyckeltal och prognoser till avdelningsstyrelserna. Du arbetar aktivt för att ge förutsättningarna för bra styrelsebeslut, bland annat genom utbildningar och analysmöten.

Du kommer vara en nyckelperson för vår utvecklingsresa som går ut på att samordna samarbetet kring ekonomistyrning. En utvecklingsresa där vi bland annat kommer att utveckla modeller för budget- och verksamhetsuppföljning, styrelserapporter och konteringsanvisningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning och gärna minst 5 års dokumenterad erfarenhet av arbete som controller. Du har goda IT-kunskaper, inom Office-paketet och framförallt i Excel. Du behöver också kunskaper i bokföringssystem och rapporteringssystem.

Då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen är det viktigt att du har lätt för att uttrycka dig på svenska, både muntligen och i skrift. Det är även viktigt att du har en mycket god förståelse för det ekonomiska flödet i en verksamhet och har ett helhetsperspektiv. Vi ser gärna att du har drivit egna projekt kopplat till verksamhetsuppföljning.

Som person är du nyfiken, utvecklingsinriktad, ser möjligheter och jobbar målinriktat. Du har förmåga att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt och tar ansvar för att leverera inom uppsatta deadlines samtidigt som du värdesätter att controllerarbetet sker på ett korrekt och kvalitativt sätt. Vidare är du engagerad, har en god service- och kommunikationsförmåga och tycker om att samarbeta med andra. Vi tror att du vågar utmana organisationen att tänka på nya sätt. Du inser värdet av fackligt arbete och delar Kommunals värderingar.

Förutsättningar för tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning och tillträde sker enligt överenskommelse. Placering på vårt ekonomicenter i Sundbyberg. Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.

Övrigt
Kommunal arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Vi vill tillvarata de positiva effekter som en jämn könsfördelning och en ökad mångfald kan tillföra verksamheten.

För mer information, kontakta Ulrika Andersson 070-519 13 43. Facklig företrädare för Handels tjänstemannaklubb är Jessica Larsson 010-442 73 80.

Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 13 oktober.

Om verksamheten

Kommunal är en fackförening med över en halv miljon medlemmar. Vi finns i fler än 230 yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Vi är en viktig samhällspolitisk aktör i Sverige och en modern fackförening med yrkesskickliga medlemmar och anställda som tillsammans arbetar för att tillvarata medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhällslivet i stort. Vår vision är att de viktiga jobb som våra medlemmar har ska vara så bra att de är värda att älska - dygnets alla timmar.
Mer info
Kontaktperson Camilla Elfving
Telefon 08-555 651 32
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 21 okt 2019 (5 dagar kvar)