Svenska Filminstitutet söker en HR-chef

Svenska Filminstitutet söker en HR-chef

Stiftelsen Svenska Filminstitutet har en ledande roll inom svensk film. Filminstitutets mål är att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Filminstitutet har även ett nationellt uppdrag att stärka filmkunnandet i landet och ge allmänheten ett utbud av film som präglas av en mångfald av berättelser.

Vi söker nu en HR-chef till en av Sveriges mest spännande kulturorganisationer.

Tjänsten är ett vikariat fram till 2021-01-15 med tillträde efter överenskommelse men senast 2020-02-01. Som HR-chef ingår du i avdelningen Staben, som består av HR, Juridik, Ekonomi, IT, Informationsförvaltning, Fastighet och Internservice, totalt 20 medarbetare. I din roll har du chefsansvar för en HR- generalist och rapporterar till Avdelningschefen för Staben, ni ingår båda i ledningsgruppen.

Uppgiften
I denna tjänst kommer du att driva och planera det löpande HR arbetet samt utveckla och implementera initiativ/projekt som stödjer och utvecklar verksamheten. Detta kan vara inom områden som ledarutveckling, strategisk kompetensförsörjning, organisationsutvecklingsprojekt, framtagande av nytt löneavtal och utveckling av arbetet kring vår nya rekryteringsportal. Som HR-chef har du det operativa ansvaret för HR-stöd till chefer tillsammans med HR-generalisten.

Du har förmåga att strategiskt koppla HR initiativ till Filminstitutets övergripande mål och strategier. I tjänsten ingår budgetansvar, ansvar för att säkerställa relevanta policys och riktlinjer inom HR samt samverkan med de lokala fackklubbarna.

Våra krav
  • Examen inom HR, Beteendevetenskap eller liknande
  • Minst 5 års erfarenhet inom brett HR arbete i liknande roll
  • Dokumenterad strategisk förmåga
  • Erfarenhet av att arbeta med förankringsprocesser och förhandlingar
  • Erfarenhet av att självständigt driva löneavtalsförhandlingar på lokal nivå
Som person är du ödmjuk och har lätt för att bemöta olika typer av människor samt ha många kontaktytor. Du är driven och trivs med att arbeta med eget ansvar och är bra på att strukturera upp arbetsuppgifter och processer. Du arbetar entusiasmerande och lösningsorienterat.

Du är professionell med hög integritet och ser det som någonting positivt och motiverande att arbeta både operativ och strategisk.

Meriterande kunskaper
  • Erfarenhet av att ha arbetat med strategisk kompetensförsörjning
  • Några års ledarerfarenhet
  • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
Ansökan

Ansökan med CV och personligt brev ska vara oss tillhanda senast den 21 oktober 2019. Märk din ansökan med Dnr SFI-2019-2958. Sök tjänsten genom att trycka på ”Sök tjänst”.

Svenska Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka representationen i organisationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord: kunskap, respekt och mod.

För ytterligare information om tjänsten, kontakt. Fackliga företrädare är Tomas Johansson, ST-Kultur tel 08-665 11 35 samt Torkel Stål, SACO tel 08-665 11 40.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)