Kommunikationschef till Svenska Filminstitutet

Kommunikationschef till Svenska Filminstitutet

Kommunikationsavdelningen på Svenska Filminstitutet stöttar hela organisationen i det politiska uppdraget - att stärka filmen- och präglas av en mångfacetterad verksamhet och en komplex filmbransch med många målgrupper och kanaler för kommunikation.

Som kommunikationschef har du det övergripande och strategiska ansvaret för Filminstitutets externa och interna kommunikation samt för analysfunktionen. Du har fullt budget- och personalansvar för kommunikationsavdelningen och ingår i ledningsgruppen. I samarbete med elva kompetenta medarbetare på avdelningen utvecklar, och leder du arbetet inom press/media, webb och sociala medier, marknadsföring, intern kommunikation, varumärkesfrågor och kommunikation kring Filminstitutets olika evenemang. Fyra av medarbetarna arbetar med analys och statistik inom filmområdet och sprider kunskap både externt och interntEn viktig del av arbetet för hela avdelningen är att hålla sig ajour med omvärlden och utvecklingen inom film, både nationellt och internationellt.

Vi söker en erfaren chef med mångårig erfarenhet inom kommunikation och ledarskap och som har förståelse för vad det innebär att verka i en offentlig organisation. Du har en bred kommunikationskompetens och ett digitalt mindset, är samhälls- och kulturpolitiskt intresserad och van vid att möta media och hantera och stötta kollegor i kriskommunikation. Att du älskar film tar vi för givet.

För att lyckas i rollen skapar du tydlighet och struktur som underlättar kommunikationsarbetet för hela organisationen. Som person är du en trygg, kommunikativ och målinriktad ledare som har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du trivs i en roll som kombinerar visionära och strategiska frågeställningar med operativt arbete och du kan snabbt analysera uppkomna situationer och hitta konstruktiva lösningar.

Filminstitutet har ett behov av att nå ut i hela landet och utanför innerstadsområden. Vi söker därför en person som är van att kommunicera med målgrupper utanför den kulturvärld som redan är aktiv i kända filmkretsar.

Svenska Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka mångfalden i organisationen.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 3e november 2019. Vid frågor kontakta Christina Fredriksson, Maquire, 0702-71 51 40, christina.fredriksson@maquire.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftelsen Svenska Filminstitutet arbetar för att stärka filmen i alla led - från idé till färdig film, under dess lansering i Sverige och världen, och genom att bevara den för eftervärlden i vårt arkiv. Filminstitutet är en stiftelse som grundades 1963 av staten och filmbranschens olika organisationer. Uppdragen - att stödja produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet och att representera svensk film internationellt - finns definierade i filmpropositionen och i det årliga regleringsbrevet. Mer information finns på filminstitutet.se