Ekonomichef till Svenska Filminstitutet

Ekonomichef till Svenska Filminstitutet

Som Ekonomichef leder du Filminstitutets ekonomiavdelning med fyra medarbetare: controller, leverantörsreskontra, kundreskontra och löneadministration. Förutom att leda avdelningens dagliga arbete leder du budget- och prognosarbetet, bidrar i den övergripande verksamhetsplaneringen ur ett ekonomiskt perspektiv och är rådgivare till verksamhetens chefer i ekonomiska frågor. Du initierar och leder utvecklingsarbete inom ekonomiområdet och ansvarar ytterst för bokslut och årsredovisning.

Ekonomichefen ingår i Filminstitutets stabsledning tillsammans med IT, Fastighet, Juridik, Information och HR, och rapporterar till Stabs- och HR-chefen. Du har också en nyckelroll gentemot Filminstitutets övergripande ledning och styrelse samt för rapporteringen till Kulturdepartementet.

Vi söker dig med högskoleutbildning inom ekonomiområdet och några års erfarenhet som ekonomichef med personalansvar, gärna i skattefinansierad verksamhet. Du trivs i en roll som innebär såväl operativt ekonomiarbete i nära samarbete med dina medarbetare, som att driva mer strategiska och långsiktiga frågor. Du är lösningsorienterad och en trygg ledare som är bekväm i en självständig roll. Som person är du prestigelös, en tydlig och lyhörd kommunikatör som tycker om att ha en stöttande och konsultativ roll gentemot ledning och övriga kollegor. Har du dessutom ett personligt intresse av kultur och film så är du kanske den vi letar efter!

Svenska Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka mångfalden i organisationen. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 3 september 2018. Vid frågor kontakta Christina Fredriksson, Maquire, 0702-71 51 40.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Maquire Sverige AB
Sista ansökningsdag 3 sept (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stiftelsen Svenska Filminstitutet arbetar för att stärka den svenska filmen i alla led - från idé till färdig film, under dess lansering i Sverige och världen, och genom att bevara den för eftervärlden i vårt arkiv. Filminstitutet är en stiftelse som grundades 1963 av staten och filmbranschens olika organisationer. Uppdragen - att stödja produktion av ny film samt distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet och att representera svensk film internationellt - finns definierade i filmpropositionen och i det årliga regleringsbrevet. Mer information finns på filminstitutet.se