Vi söker en till producent till vår dagliga nyhetspodd!

Vi söker en till producent till vår dagliga nyhetspodd!

Vill du jobba med SvD:s journalistik inom ljudområdet? Är du erfaren inom radio- eller poddproduktion och trivs med att jobba i högt tempo? Svenska Dagbladet söker nu en person med gedigen erfarenhet av radio- eller poddproduktion, som är vass på både berättarkonst och teknik och som har ett stort nyhetsintresse.

På Svenska Dagbladet tror vi starkt på poddformatet och utvecklar nu flera nya format. Vi har i dag redan den dagliga nyhetspodden Dagens Story, den initierade veckopodden Politiken, Ledarredaktionen samt dokumentära poddar såsom Medicinmannen. Vi räknar med att under 2022 växa ytterligare och ta fram nya spännande format.

Vi söker nu en visstidsanställd producent främst till vår dagliga nyhetspodd Dagens story, men som även är intresserad av att arbeta med våra andra produktioner, samt vara en del i att ta fram nya format.

Som producent till Dagens Story kommer du att tillhöra ett tight team som jobbar tätt tillsammans med att forma Dagens storys avsnitt. I varje avsnitt fördjupar vi oss under 15 minuter i ett av de stora nyhetsämnena. Avsnitten släpps varje vardag och det är främst SvD:s egna journalister som intervjuas.

Ditt huvuduppdrag är att, med programledaren vid din sida, ansvara för produktion och klippning för att få varje avsnitt engagerande, tajt och med en genomarbetad dramaturgi. Men du kommer även att vara en viktig del i idéarbetet och för att sätta ämne och vinkel och knåda intervjufrågor och innehåll. Arbetet sker i nära samarbete med SvD:s redaktion.

I rollen kommer du också att regelbundet jobba med SvD:s andra poddar - existerande och kommande.

Vi ser att du är riktigt flink på tekniken i både studio och redigering och kan skapa ljudbilder för radio eller podd. Du har genuint intresse för nyheter och vi ser helst att du har en journalistutbildning i grunden eller ett par års erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion, samt att du känner dig trygg i pressetiska frågor. Som person hoppas vi att du är positiv och prestigelös, har lätt för att samarbeta och inte är rädd för att ta eget ansvar.

Tjänsten som producent för Dagens Story är 11 månaders projektanställning på Svenska Dagbladet, med start i september. Vi vill ha din ansökan senast den 12/7 - men skicka den gärna så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningar fortlöpande.

För frågor om tjänsten kontakta redaktör Teresa Stenler von Matérn teresa.stenler.vonmatern@svd.se För fackliga frågor kontakta journalistklubbens ordförande Thomas Berglund, thomas.berglund@svd.se, 08-13 50 87.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 12 juli 2022 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare fler perspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.