SvD söker praktikanter för våren 2022

SvD söker praktikanter för våren 2022

Vill du ha din praktik på en av Sveriges största redaktioner? Då vill vi att du skickar in en praktikansökan till oss. Vi kommer ta in praktikanter till vår redaktion under våren 2022!

Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en granskande och oberoende kvalitetsjournalistik. På SvD kommer du att arbeta tillsammans med kunniga, prestigelösa och engagerade kollegor i en organisation där du alltid har möjlighet att utvecklas. Detta i kombination med ett öppet klimat och arbete för att vidareutveckla SvD:s produkter, för att bättre kunna möta morgondagens läsare.

Guldspaden, Stora Journalistpriset och Schibsted Journalism Awards är några exempel på resultatet av detta. SvD har under senare år skördat stora journalistiska framgångar. Vi har också erfarna och drivna chefer som uppmanar till utveckling och en läsekrets som förväntar sig att vi är bäst varje dag.

På vilka avdelningar kan du ha praktik på hos oss?

Webbredaktör: Vi tror att du trivs i en snabb miljö och vill att du är en vass rubriksättare. Att vara webbredaktör på SvD.se är en stimulerande position där du arbetar tillsammans med erfarna och innovativa kollegor.

Redigerare: Du har koll på nyhetsläget, tar egna initiativ och kan arbeta i högt tempo när så krävs. Du trivs i rollen som tidningsmakare och har goda språkkunskaper samt känsla för form. SvD:s redigerare arbetar med presentation av allt material som ingår i en modern morgontidning - både i print och i digital form.

Reportrar till Nyheter, Näringsliv och Kultur: Några egenskaper som vi tror att du har för att lyckas i rollen är:
  • Du är en nyfiken och idérik journalist och god stilist som vill vara med och göra Sveriges bästa kvalitetsjournalistik.
  • Du är engagerad, samarbetsvillig och kreativ.
  • Du jobbar strukturerat, vilket gör att du är effektiv och snabb i ditt arbete.
  • Du gillar att jobba med breaking news och dagens viktigaste nyhetsämnen.
För att göra din praktik hos oss är det viktigt att du har en praktik via din journalistutbildning och att den är minst 10 veckor.

Sista ansökningsdag är den 15 oktober och vi jobbar med löpande urval. Ange vilken period/hur många veckor du är intresserad av och svara på urvalsfrågan om den eller de avdelning/-ar som väcker ditt intresse.

För frågor om praktik eller om ansökan kontakta Martin Ahlquist.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 okt 2021 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare flerperspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.