SvD söker en redaktör och projektledare

SvD söker en redaktör och projektledare

Svenska Dagbladet är just nu inne i en förändringsresa för att skapa framtidens kvalitetsjournalistik och säkerställa att vi svarar mot våra läsares och kunders behov. Som ett led i den största redaktionella satsningen på tio år letar vi nu efter en redaktör och projektledare som kommer ha särskilt fokus på externa samarbeten.

SvD:s målsättning är att alltid ligga i framkant i det ständigt föränderliga digitala medielandskapet, både vad gäller redaktionellt innehåll och kreativa annonslösningar. I rollen ingår att ansvara för satsningar och artikelserier som presenteras av externa samarbetspartner och att verka i skärningspunkten mellan redaktion och affär. Det kan till exempel handla om att projektleda vår årliga entreprenörstävling SvD Affärsbragd eller om att hålla ihop trådarna i större innehållssatsningar genom att bland annat arbetsleda frilansare och fotografer. På senare år har SvD till exempel gjort framgångsrika serier inom klimat, kost, hälsa och framtidens transporter.

Du som söker tjänsten behöver vara en idérik, driven och självständig redaktör som är van vid att ta stort eget ansvar. Andra förutsättningar är att du har erfarenhet av att driva framgångsrika projekt från start till mål samt att du är en skicklig arbetsledare. Du måste också ha vana av kommersiella samarbeten och förstå värdet av kommunikation och tillgänglighet.

Några egenskaper vi tror att du har:
  • Du är en nyfiken, driven och engagerad journalist med lång erfarenhet av redaktionellt arbete.
  • Du har ett gott omdöme och en hög publicistisk mogenhet.
  • Du har erfarenhet av att analysera läsarinsikter och sporras av att jobba målinriktat i en bransch där konkurrensen om publikens uppmärksamhet är stenhård.
  • Du gillar högt tempo och är van vid att jobba i olika spår samtidigt.
  • Du har god samarbetsförmåga och inspirerar dina medarbetare till att prestera på topp.
Tjänsten är en projektanställning på heltid från och med den 1 april till och med den 30 september 2021, med god möjlighet till förlängning. Journalistklubbens representant är Thomas Berglund, mejladress thomas.berglund@svd.se. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdag som är 7/3-21.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare flerperspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.