SvD Näringsliv söker flera reportrar!

SvD Näringsliv söker flera reportrar!

Är du en driven reporter som omfamnar det snabba nyhetsflödet? SvD Näringsliv söker nu flera reportrar till vikariat, ett av dem med särskilt fokus mot privatekonomi. Hos oss finner du en arbetsplats med erfarna kollegor och god stämning där samarbete värderas högt. Att du är idérik och sätter läsaren i fokus ser vi som en självklarhet.

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom journalistik eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Vidare ser vi att det är meriterande om du har jobbat med ekonomijournalistik, men det är inget krav.

Några egenskaper vi tror du kan ha:
  • Du är en nyfiken och idérik journalist och god stilist som vill vara med och göra Sveriges bästa kvalitetsjournalistik.
  • Du är engagerande, samarbetsvillig och kreativ.
  • Du jobbar strukturerat vilket gör att du är effektiv och snabb i ditt arbete.
Varför ska du jobba på SvD?

Hos oss möts du av en stimulerande arbetsplats med prestigelösa, engagerade och stöttande kollegor. Guldspaden, Stora Journalistpriset och Schibsted Journalism Awards är några exempel på resultatet av detta - SvD Näringsliv har under senare år skördat stora journalistiska framgångar med vår journalistik. Vi bjuder också på erfarna och drivna chefer som uppmanar till utveckling, samt en krävande och utmanande läsekrets som vill att vi är bäst varje dag.

Tjänsterna är vikariat från minst tre månader med goda möjligheter till förlängning för rätt person.

Sista ansökningsdag för tjänsterna är 8/12. Vi jobbar med löpande urval och tjänsterna kan vara tillsatta innan sista ansökningsdag. Start för tjänsterna sker enligt överenskommelse. Skicka in ditt cv och ett brev där du berättar om dig själv, samt namn och kontaktuppgifter till referenser. Använd din privata mejladress.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 8 dec 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare flerperspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.