Programledare för SvD:s podd Dagens story

Programledare för SvD:s podd Dagens story

Gillar du poddar, drivs av nyhetsarbete och trivs med att jobba i ett snabbt tempo? Då borde du söka rollen som programledare för vår dagliga nyhetspodd - Dagens story.

Svenska Dagbladets fördjupande nyhetspodd Dagens Story kom till världen i februari och växer snabbt bland poddlyssnare. På 15 minuter får lyssnaren djup och perspektiv på de just nu mest aktuella frågorna, ett ämne, varje vardag. I första hand är det våra egna journalister som intervjuas i programmet.

Vi tror att du som vill bli vår nästa programledare älskar både nyheter och berättande, gillar poddar och radio. Du kommer att tillhöra ett nyskapat podd-team på fem personer som jobbar tätt tillsammans, med planering, upplägg och innehåll för att finslipa varje avsnitt till toppkvalitet.

Ditt huvuduppdrag är att vara programledare för podden, att skriva manus, göra research och intervjua. Tillsammans med producenten och redaktören kommer du att välja ämnen, sätta och utveckla vinkel, boka in gäster - och knåda både manus och innehåll så att varje avsnitt blir engagerande, tajt och med en genomarbetad dramaturgi.

Vi tror att du som söker är utbildad journalist, har erfarenhet av nyhetsarbete och känner dig trygg i pressetiska frågor. Det är en fördel om du har jobbat som reporter eller programledare inom radio eller podd - men inget krav. Som person ser vi att du är positiv och prestigelös, har lätt för att samarbeta och inte är rädd för att ta eget ansvar.

Programledartjänsten är till att börja med en projektanställning till och med årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning.

Skicka din ansökan innan den 15:onde april, men gärna så snart som möjligt. Vi behandlar ansökningar fortlöpande. Vi kommer att skicka ut en enkät till dig under processen för att mäta vår kandidatupplevelse - svara gärna på den!

Har du frågor? Mejla Dagens storys redaktör Maria på maria.jelmini@svd.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Journalistik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 apr 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Dagbladet gör kvalitetsjournalistik inom områdena nyheter, näringsliv, kultur och opinion. Vi vill ge våra läsare flerperspektiv och fördjupad kunskap så att de kan bilda sig en egen uppfattning och fatta väl underbyggda beslut. Svenska Dagbladets vision är ett öppet och demokratiskt samhälle med en stark och oberoende kvalitetsjournalistik.

Vi som jobbar på Svenska Dagbladet tar vårt demokratiska uppdrag på stort allvar och är stolta över vår kvalitetsjournalistik. Här omges man av ambitiösa personer med stor och bred kompetens. Alla anställda förväntas dels ta stort eget ansvar, dels samarbeta prestigelöst med kollegor.