Generalsekreterare till Svenska Cheerleadingförbundet

Generalsekreterare till Svenska Cheerleadingförbundet

Tjänstebeskrivning

Är du en motiverande och målinriktad ledare med erfarenhet av idrottsrörelsen? Lockas du av att utveckla, driva och representera ett idrottsförbund i expansiv fas? Då kan du vara den vi söker i rollen som Generalsekreterare till Svenska Cheerleadingförbundet.

Beskrivning av arbetsuppgifter
PerformIQ söker för Svenska Cheerleadingförbundets räkning en Generalsekreterare. Tjänsten som Generalsekreterare innebär att ansvara för den operativa verksamheten och att säkerställa att de beslut som tas av förbundsstyrelsen får genomslag i hur verksamheten genomförs. Du är chef över kansliets personal som för närvarande består av tre medarbetare som är utspridda över hela landet. Du företräder, tillsammans med förbundets styrelse, svensk cheerleading inom och utom idrottsrörelsen.

Dina primära ansvarsområden innefattar:
  • Strategisk planering, samordning och uppföljning av idrottspolitiska insatser, såväl nationellt som internationellt
  • Bygga och upprätthålla goda relationer med andra svenska specialidrottsförbund, sponsorer, samarbetspartners och övriga intressenter som är av betydelse för förbundet, samt cheerleading på internationell nivå
  • Säkerställa att projekt- och arbetsgrupper inom förbundet drivs med största möjliga effektivitet och måluppfyllelse
  • Ekonomiskt ansvar och budgetuppföljning
  • Personalansvar och arbetsledning
Tjänsten passar dig som har ett brett kontaktnät inom idrottsrörelsen och civilsamhället. Du är drivande, målinriktad och innehar goda ledaregenskaper och -erfarenheter. Dessutom har du en stark förmåga att fatta beslut och kommunicera på ett professionellt och tydligt vis, både internt och externt.

Krav på person

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av ledarskap och som innehar en relevant akademisk utbildning. Du har tidigare innehaft liknande roll med budget- och personalansvar samt brinner för idrottsrörelsen.

För att lyckas i rollen som Generalsekreterare krävs vidare:
  • Kompetens inom organisationsutveckling och förändringsledning
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
  • Förståelse och erfarenhet av idrottsförbund
  • Dokumenterad erfarenhet av ledarskap, budget- och personalansvar
Det är meriterande om du har erfarenhet av Office 365 och Idrott Online. Vi ser att du som söker har en entusiasmerande ledarskapsstil och innehar förmågan att sprida ditt engagemang till andra.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som Generalsekreterare.

Övrigt

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Du styr din tid men arbetet innefattar till stor del arbete under kvällar och helger
Plats: Flexibelt

Du kommer att verka i hela Sverige, resor och övernattningar ingår i tjänsten.

Skicka in din ansökan genom att trycka på "ansök". Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Matilda Agdur på matilda.agdur@performiq.se

Om PerformIQ

PerformIQ är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med en unik profil. Vi erbjuder personal med bakgrund inom idrotts- och föreningslivet kombinerat med utbildning och arbetslivserfarenhet. Genom idrotten har våra kandidater utvecklat prestationshöjande egenskaper och därmed skapat rätt verktyg för att lyckas bättre i arbetslivet. Det är PerformIQ! För mer information, besök www.performiq.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag 31 dec 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Cheerleadingförbundet (SCF) bildades den 11 juni 1995 och är sedan 26 maj 2019 medlemmar i Riksidrottsförbundet. Innan 1995 bedrevs cheerleading i Svenska Amerikansk fotbollförbundets verksamhet sedan mitten av 1980-talet. SCF har idag cirka 11 000 licensierade utövare i 55 föreningar. Cheerleading är en starkt växande sport i Europa och övriga världen. Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och 1989 arrangerades Sveriges första nationella mästerskap i Cheerleading.

SCF är medlem i International Cheer Union (ICU) som är ett internationellt förbund med 110 medlemsländer som verkar för global samverkan. På europisk nivå är vi medlem i European Cheer Union (ECU). Vår gemensamma ambition är att verka för idrottens utveckling och sportens erkännande med OS-deltagande som yttersta mål. Den 31 maj 2013 antogs ICU som medlem av SportAccord. ICU är även erkända av den olympiska rörelsen genom ett provisoriskt medlemskap sedan 6 december 2016.

Svenska Cheerleadingförbundet är ett starkt växande förbund som nyligen blivit invalt som specialförbund hos Riksidrottsförbundet. Vår huvuduppgift är skapa förutsättningar för medlemsföreningarna att bedriva cheerleadingverksamhet.