Tjänsteansvarig IT, fastighetssystem

Tjänsteansvarig IT, fastighetssystem

På Svenska Bostäder arbetar du med engagerade, prestigelösa och hjälpsamma kollegor. Tillsammans med oss får du möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm samtidigt som du bygger din karriär och har roligt på jobbet. För oss är våra medarbetare vår viktigaste resurs. Vi vill att alla medarbetare ska må bra och därför satsar vi på hälsofrämjande insatser och förmåner, såsom tex. massage på arbetstid, hälsoundersökningar, egen idrotts- och konstförening, friskvårdsbidrag och generöst semestertillägg. Givetvis tillämpar vi flexibla och digitala arbetssätt och har flera kontor i Stockholm. Vi tillämpar givetvis möjlighet till distansarbete. Är du intresserad av att läsa mer kring det arbetet så hittar du det här på karriärsidan. www.sb.se

Vi söker ytterligare en teknisk systemförvaltare som vill vara med på vår resa att framtidssäkra stödsystemen hos en av Sveriges största fastighetsägare!

Om tjänsten
Rollen som tjänsteansvarig innebär arbete med teknisk systemförvaltning rörande fastighets-system. Du ingår i IT-enheten som är en del av avdelningen för Verksamhetsutveckling och du rapporterar direkt till IT-chefen. Du har ett helhetsansvar för att tjänsteleveransen inom dina delar av objektet möter organisationens krav och behov rörande tillgänglighet och vidareutveckling. I det dagliga har du ett nära samarbete med våra externa leverantörer kring drift och tjänster. Du är insatt i hur användare arbetar i system och plattformar samt har kunskap om processerna som stödjs. Tillsammans med systemägaren och förvaltningsledaren tar du fram förvaltningsplan, verkställer den och prioriterar aktiviteter utifrån tillgängliga resurser.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Primär kontaktperson mot leverantörer och följer upp leverantörsavtal
  • Drivande i utvecklingen av tjänster såväl tekniskt som administrativt
  • Lägger beställningar, rapporterar och följer upp incidenter mot leverantör
  • Arbetar internt med felhantering och informationsspridning
  • Tar fram strategisk underhålls- och utvecklingsplan
  • Planerar och utför förvaltningsaktiviteter
  • Hanterar teknisk systemadministration
Som tjänsteansvarig arbetar du nära förvaltningsledare, systemägare och processamordnare och på ett inspirerande sätt föreslår nya digitala lösningar.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant IT utbildning eller motsvarande dokumenterad kunskap genom yrkeslivserfarenhet. Du har tidigare jobbat inom en IT- avdelning och har flerårig erfarenhet av att ha jobbat med systemförvaltning eller systemutveckling. Du har ett stort teknikintresse och jobbar ständigt med att förbättra. Vidare är du van att fånga upp behov och krav från verksamheten som du tillsammans med systemägare och externa leverantörer översätter till tekniska lösningar, prioriterar samt initierar utvecklingsinitiativ efter.

Ifall du har erfarenhet av systemförvaltning inom Fastighetssystem, HR, Ekonomi eller inköp ser vi det som meriterande Det är även positivt om du kunskap om och/eller erfarenhet av arbete med Iowcode-plattformar, har byggt eller förvaltat RPA-lösningar eller BI-plattformar.

Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, ditt engagemang och dina drivkrafter. Det är viktigt att du har ett positivt förhållningssätt, är handlingskraftig och tycker om att arbeta mot uppsatta mål tillsammans med dina kollegor. Du är lyhörd och lyssnar på din omgivning samtidigt som du är kommunikativ.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se , 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Tillsammans med vårt dotterbolag Stadsholmen äger och förvaltar vi cirka 28 800 hyreslägenheter och mer än 5 000 kommersiella lokaler. Vi är för närvarande cirka 340 medarbetare. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 75 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (4 dagar kvar)