Landchef till Afghanistan

Landchef till Afghanistan

Svenska Afghanistankommittén söker ny landchef till Afghanistan

Svenska Afghanistankommittén (SAK) har sedan 1982 bedrivet verksamhet på plats i Afghanistan, ett arbete vi är väldigt stolta över och som vi har lovat den afghanska befolkningen ska fortsätta så länge som vi behövs. Vi har närmare 6000 medarbetare, varav 99,9 procent afghaner, som arbetar med våra utvecklingsprogram inom hälsovård, utbildning, landsbygdsutveckling samt lokal samhällsstyrning - verksamheter som genomförs i 14 av Afghanistans 34 provinser. Nu söker vi dig som vill ta dig an den spännande och viktiga rollen att leda detta arbete.

Vi tror att du som söker denna tjänst har en mångårig erfarenhet inom biståndsarbete, internationella uppdrag och flera år som högt uppsatt chef. Du har god kännedom om rättighetsbaserat utvecklingsarbete, är en föredömlig ledare med stor integritet, och trivs med att utveckla ditt team och dina medarbetare. Du räds inte att ta dig an en stor organisation i en komplex miljö.

Just nu genomför SAK arbetet med att verkställa vår strategiska plan för 2018-2021. Efterlevnaden och måluppfyllelsen av denna blir en av dina centrala ansvarsområden, samt att framgent starta upp arbetet med att ta fram vår nästa strategiska plan.

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande chefsjobb i ett av världens kanske mest intressanta länder. Som landschef är du vår högsta tjänsteman på plats i Afghanistan. Till din hjälp har du ett chefsteam på tio personer. Du kommer omges av drivna motiverade kollegor både i Afghanistan och på Stockholmskontoret. Dessutom kommer du bli en naturlig del av nätverk av biståndsorganisationer och samarbetspartners.

Kompetenskrav
 • Universitetsexamen på masternivå med inriktning mot ledarskap, administration, statsvetenskap/internationella relationer eller utvecklingsstudier. Alternativt annan kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst 10 års arbetslivserfarenhet från biståndsarbete samt från högre chefstjänst
 • Erfarenhet av rättighetsbaserat utvecklingsarbete
 • Obehindrad kommunikation på svenska (skandinaviska) och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av arbete utomlands
Meriter
 • Erfarenhet av krishantering
 • Erfarenhet som talesperson
 • Erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter och jämställdhet
 • Erfarenhet från verksamhet i land i konfliktsituation och/eller postkonflikt
 • Kunskaper om Afghanistan
 • Genomgått HEAT-utbildning (eller liknande säkerhetsutbildning)
Villkor

Anställning: 2 års kontrakt med start sommaren/hösten 2019 (inleds med en prövoperiod på sex månader)

Placering: Kabul, Afghanistan (detta är en non-family placering)

Lön: vi tillämpar individuell lönesättning

Förmåner: gratis boende, försäkringar, minst tre fria hemresor per år, med mera

Ansökan

Ansök med CV och personligt brev (på engelska) genom vår hemsida.

Sista ansökningsdatum 28 april 2019
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://sak.se/
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenska Afghanistankommittén är en biståndsorganisation som har arbetat över trettio år i Afghanistan.

Ett arbete som bedrivs inom utbildning, hälsovård, landsbygdsutveckling och rehabilitering av människor med funktionsnedsättning. SAK har över 6 000 anställda, varav över 99 procent är afghaner.

SAKs verksamhet riktar särskilt in sig på att nå ut till de allra mest utsatta grupperna. Därför bedrivs arbetet på den fattiga afghanska landsbygden och med särskild inriktning mot kvinnor, barn och människor med olika former av funktionvariationer. Arbetet bedrivs alltid i ett nära samarbete med lokalbefolkningen. I Afghanistan arbetar vi med sjuk- och hälsovård, utbildning, rehabilitering av personer med funktionsnedsättningar samt försörjning och inflytande. Övergripande är arbetet med mänskliga rättigheter och genusfrågor.

SAK är en politiskt och religiöst obunden biståndsorganisation som finansieras av bland andra tusentals privatpersoner, Sida, EU och Världsbanken.

SAK är en ideell förening och grundades 1980 som en reaktion på Sovjetunionens invasion av Afghanistan. Verksamheten har sedan dess utvecklats till en renodlad biståndsorganisation.