Testledare till Svensk Exportkredit i Stockholm

Testledare till Svensk Exportkredit i Stockholm

Har du erfarenhet av att arbeta med test och vill ta ett nästa steg? SEK söker dig som vill ha en bred roll inom testledning!

Som Testledare hos SEK i Stockholm säkerställer du kvaliteten i våra system och utvecklingsprojekt och har en viktig roll i vår verksamhet och för vår tekniska miljö. Du arbetar brett inom test i våra ny- och vidareutvecklingsprojekt och planerar, driver och utför test. SEK är det lilla stora företaget - vi är cirka 270 personer, men med en stor systemmiljö, en komplex affär och ett viktigt uppdrag. Det gör att vi både vill och måste arbeta nära varandra samt vara generösa med kunskap, information, engagemang och stöttning. Det gör också att vi i våra roller ofta (nästan alltid) arbetar både högt och lågt.

Ditt anställningserbjudande
  • Att arbeta med flera projekt och team parallellt, och lära känna vår organisation genom ditt engagemang i testarbetet
  • Konkurrenskraftiga förmåner i ett bolag där din kompetens värderas högt
  • En stor IT-organisation i det lilla bolaget, där en stor del av vår IT-utveckling bedrivs in-house
Dina arbetsuppgifter

Som Testledare arbetar du med att planera och utföra testaktiviteter beroende på projektens olika förutsättningar. I och med att du jobbar mot flera olika team och projektmål är din roll bred och kan utöver testplanering även innefatta testande. Du identifierar de tekniska förutsättningarna och behoven i projekten med din tekniska förståelse.

Dina uppgifter är bland annat att:
  • Ta fram testplaner och testfall
  • Säkerställa att kravspecifikationer är testbara
  • Leda, koordinera och utföra testaktiviteter
  • Följa upp och rapportera testresultat
Värt att veta

I denna roll tillhör du vårt projektkontor. Vi är en central grupp som består av testledare, kravanalytiker och projektledare. Vi arbetar mot SEK:s hela verksamhet i både större och mindre projekt. I dagsläget är vi 6 testledare. I våra utvecklingsteam finns dessutom duktiga testare som du arbetar tillsammans med.

Vi har ett flexibelt arbetssätt och arbetar på distans när det passar uppgiften och gruppens leveranser. De allra flesta kommer att lägga merparten av sin arbetstid på kontoret.

Våra förväntningar

Erfarenhetsmässigt har du jobbat med test och har en god förståelse för systemutveckling och praktiskt testarbete, gärna med fokus på system- och integrationstester. Erfarenhet inom försäkring är meriterande, och erfarenhet av bank eller finans är starkt meriterande, då du hos oss möter komplexa systemmiljöer inom in/utlåning, compliance och risk. Vi ser gärna att du kommer från IT-hållet och innan din test-karriär har en bakgrund som utvecklare. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift flytande.
Vi jobbar med Jira, Confluence och Zephyr och erfarenhet inom detta är meriterande. Även kunskap inom testautomatisering är ett plus.

Du samarbetar och kommunicerar effektivt med andra för att driva ditt och ert gemensamma arbete framåt. Vidare tar du dig an komplexa problem med ett lösningsorienterat och analytiskt arbetssätt och arbetar med engagemang och beslutsamhet.

Intresserad?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Mikaela Ströberg
Telefon 070-7615972
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 3 sept 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som på kommersiella och hållbara grunder finansierar exportföretag, deras underleverantörer och internationella köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK bidrar även till industrins omställning för att minska klimatutsläppen. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se