Säkerhetsarkitekt till SEK i Stockholm

Säkerhetsarkitekt till SEK i Stockholm

Som Säkerhetsarkitekt hos Svensk Exportkredit (SEK) kommer du att verka i en internationell och utmanande miljö inom finans!

I rollen som Säkerhetsarkitekt kommer du få stort utrymme att göra skillnad, du kommer bl.a. att jobba med att ta fram nya processer och metoder för att hålla SEK uppdaterat inom säkerhet.

Vi erbjuder dig

På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder.

På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

Det här gör du hos oss
 • Granska IT-säkerhet i projekt, uppdrag och linje, ta fram rekommendationer och lösningar baserat på hot och riskanalyser.
 • Tillsammans med övriga medarbetare i säkerhetsteamet, (CSO och Compliance & Security specialist), ta fram nya och förbättra existerande IT-säkerhetslösningar.
 • Tillsammans med övriga arkitekter dokumentera och skapa strukturkapital relaterat till din domän.
 • Medverka i arkitekturrådets arbete i projekt, uppdrag och linjearbete med ansvaret för säkerhetsaspekter.
 • Omvärldsbevaka IT-säkerhetsområdet och hjälpa till att ta fram säkerhetsperspektivet i målarkitektur och roadmap.
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer ha en övergripande roll där du kommer ingå i arkitekturrådet och jobba nära SEK:s säkerhetschef. Du kommer sitta i moderna lokaler i Waterfront Building på Klarabergsviadukten i centrala Stockholm.

Mer om dig

I rollen som Säkerhetsarkitekt söker vi dig som har gedigen erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet där du verkat både operativt och strategiskt och kan då se både helhet och gå ner på detaljer.

Vi ser också att du har:
 • Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet.
 • Arkitektur och design av IT-säkerhetslösningar.
 • Erfarenhet av outsourcing, styrning och samarbete med externa leverantörer.
 • Goda kunskaper om operativsystem, framförallt MS-Windows och/eller Linux.
 • Relevant högskoleutbildning och kurser.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Meriterande:
 • Relevanta certifieringar inom IT-säkerhet som t.ex. CISSP ISSAP/ISSEP, CISM, CRISC, CISA, CIPT.
 • Kunskap och erfarenhet om säkerhet för molnplattformar såsom MS-Azure och Amazon AWS, kunskaper om Swift CSP/CSCF.
 • Arbetat i bank eller försäkring, gärna i internationell miljö.
 • Erfarenheter av säkerhetsaspekter rörande digitalisering av verksamhet.
SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Mathias Jonsson
Telefon 0708 53 52 06
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Hemsida https://adadigital.se
Sista ansökningsdag 12 feb 2020 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ada Digital är det modiga rekryteringsföretaget för dig som vill utvecklas i en digital värld! Vi är ett dotterbolag till TNG - specialister inom fördomsfri rekrytering. Rekryteringsupplevelsen fokuserar på dig och din potential. Vi hjälper till att öppna dörrarna till morgondagens bästa arbetsgivare för en karriär inom Tech, UX/Design, Data och Digital Commerce.
Du hittar mer information om oss på Ada Digital på adadigital.se