Strategisk HR-handläggare till Svea hovrätt

Strategisk HR-handläggare till Svea hovrätt

Om oss
Svea hovrätt är landets största hovrätt med cirka 340 anställda. Hovrättens huvudsakliga uppgift är att överpröva mål och ärenden som överklagats från de tingsrätter som ingår i hovrättens domkrets. Svea hovrätt består av åtta dömande avdelningar samt en administrativ enhet. Den administrativa enheten består av tre sektioner: HR, ekonomi och bibliotek, Arkiv och registratur samt Service. Hovrätten erbjuder en attraktiv arbetsplats, vackert belägen i kulturhistorisk miljö på Riddarholmen centralt i Stockholm.
I denna rekryteringsprocess har Svea hovrätt valt att samarbeta med Adecco.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta både strategisk och operativt med våra HR-processer och ge HR-stöd till hovrättens chefer och medarbetare. Inom ditt arbetsområde ryms bl.a. arbetsmiljöfrågor av både psykosocial och fysisk karaktär, rekrytering och arbetsrättsliga frågor. Du kommer också att medverka i utvecklingsarbetet av våra HR-processer där det ingår att dokumentera rutiner, riktlinjer och policys. Vidare ingår att arbeta med introduktions- och avslutsprocessen för hovrättens medarbetare. Ditt arbete inom rekrytering innefattar hela förfarandet; strategisk planering samt samtliga operativa delar såsom urval, intervjuer, referenstagning. I tjänsten ingår även löpande handläggning och administration inom HR samt att svara på vanligt förekommande frågor inom HR-området.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen från ett personalvetarprogram samt minst tre års dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt HR-arbete inom statlig verksamhet i närtid. Du har mycket goda kunskaper inom arbetsmiljö, arbetsrätt, kompetensbaserad rekrytering samt handläggning inom HR.
Det kan vara meriterande om du är certifierad i MAP/Matrigma.

Som medarbetare i Svea hovrätt ställs höga krav på självständighet, noggrannhet, ansvarstagande samt god kommunikationsförmåga. För att lyckas i rollen som HR-handläggare behöver du vara serviceinriktad, ha ett lösningsorienterat fokus samt vara skicklig inom HR-området. Du är positiv, motiverad och har en god samarbetsförmåga med den integritet och personliga mognad som behövs när man arbetar med HR-frågor. Du arbetar effektivt och har en hög digital kompetens samt trivs med en blandning av arbetsuppgifter, både högt och lågt.

Du stimuleras av att arbeta i en serviceroll, är förtroendeingivande och strävar efter att ditt HR-stöd ska vara till nytta för både kollegor, chefer och medarbetare. Då frågorna ofta är av skiftande karaktär krävs det att du är snabb, flexibel och har lätt att ställa om. Att se samband och ha helhetsperspektiv är också viktiga kompetenser. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet i rekryteringen.

Kontaktuppgifter
Har du frågor ang rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Josefsson, 0736-847707, linda.josefsson@adecco.se

Vi tar emot din ansökan via vår portal och har du frågor kring registreringen kontakta support via info@adecco.se. Sista ansökningsdag är 7/12. diarienummer HSV 2021/1420

Sökord:
Svea Hovrätt, Adecco, Stockholm, HR, rekrytering, Hr handläggare, Statlig myndighet, Statlig verksamhet, Arbetsrätt, Spindeln i nätet
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 7 dec 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.