Strategisk kommunikatör

Strategisk kommunikatör

Vill du vara med i arbetet att stärka kommun- och landstingssektorn i deras arbete för friska arbetsplatser? Trivs du bäst i ett arbetsklimat som kännetecknas av engagemang, samarbete och omtanke? Då är det här en unik möjlighet för dig!

Om tjänsten

Rollen som strategisk kommunikatör innebär att göra Suntarbetsliv och Suntarbetslivs utbud mer välkänt och använt. Tjänsten omfattar strategisk planering och operativt genomförande.
Du ingår i en grupp med fem andra kommunikatörer och skribenter där flera har liknande arbetsuppgifter. Avdelningen skapar kännedom och associationer kring Suntarbetslivs varumärke, ger kunskap om forskning och erfarenheter inom arbetsmiljö och verksamhetsutveckling och leder till användning av organisationens verktyg.

Resor inom Sverige kan ingå i begränsad omfattning.

I rollen ingår att:
 • bidra i utvecklingen av strategier och planer för Suntarbetslivs varumärke och kommunikation
 • säkerställa varumärke och kommunikationsfrågor i utveckling och förvaltning av verktyg
 • kommunicera varumärke och utbud; planera, genomföra, följa upp och vidareutveckla kommunikationen
 • leda kommunikationsprojekt
 • internt förankra och sprida kunskap i kommunikationsfrågor
 • samarbeta med Suntarbetslivs partsorganisationer, övriga medarbetare samt externa samarbetspartners
Suntarbetsliv är placerade i attraktiva lokaler i centrala Stockholm där vi arbetar aktivitetsbaserat, prestigelöst och hjälper varandra. Att arbeta på Suntarbetsliv innebär att du blir del av en verksamhet som ser möjligheterna och drivs av att skapa positiv utveckling. Du rapporterar till Chef Kommunikation.

Är det här du?

För att passa för tjänsten bör du ha:
 • minst en tvåårig relevant eftergymnasial utbildning inom kommunikation, medievetenskap eller liknande. Utbildning i projektledning är meriterande
 • minst 7-10 års erfarenhet av kommunikationsarbete och flera års erfarenhet av att arbeta med strategiskt kommunikationsarbete
 • analytisk förmåga och vara en van digital användare
 • erfarenhet från att ha arbetat i eller med en politiskt styrd verksamhet är meriterande
 • kunskap om hur verksamheter i kommun- och landstingssektorn organiseras och leds är meriterande
 • intresse för språk och förmåga att på ett välformulerat sätt kommunicera i tal och skrift på svenska
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som arbetar självständigt på ett strukturerat och organiserat sätt, är kreativ, lösningsorienterad och noggrann i ditt arbete. Du är lyhörd, prestigelös och flexibel och har förmågan att skapa goda relationer. Du trivs i ett sammanhang där olika intressen och perspektiv behövs för att nå resultat. Du trivs med att ingå i en grupp som jobbar mot samma mål och vill använda dina kunskaper för att bidra till friska arbetsplatser.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Suntarbetsliv med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sissel Pettersen på 08-120 50 426. Urvalet sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: kommunikation, strateg, strategi, digitalt, digital
Mer info
Kontaktperson Sissel Pettersen
Telefon 08-120 50 426
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 30 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Suntarbetsliv bidrar till friska arbetsplatser inom kommun- och landstingssektorn. Vi ger stöd för arbetsmiljö- och verksamhetsutveckling, utvecklar och kommunicerar digitala verktyg samt sprider kunskaper om forskning och erfarenheter. Föreningen Suntarbetsliv drivs av de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting samt Pacta och har idag 20 anställda.