Handledare till transit och stödboende

Handledare till transit och stödboende

Enheten stödboende ungdom & transit EKB söker en handledare. Verksamheten består dels av ett HVB (transit för ensamkommande) i åldrarna 13-18 år, dels ett stödboende för ungdomar i åldrarna 16-20 år. Tjänsten är delad mellan de båda verksamheterna transit och stödboende.

Som handledare på stödboende kommer du att arbeta med ungdomar med fokus på den unges utveckling genom att erbjuda omsorg, coaching, stöd och trygghet. Tillsammans med dina kollegor skall du ge motiverande och stödjande insatser till ungdomarna i vardagen.

Uppdraget på stödboendet genomsyras av ett helhetstänk, vilket kräver ett nära samarbete med socialtjänst, skola och andra aktörer i ungdomens nätverk. Du ansvarar för journalföring, genomförandeplaner, kontaktmannaskap och rapporter till socialtjänst. Din roll är att medverka till att ungdomarna får ett tryggt och professionellt bemötande och stimulera och motivera ungdomarna mot utveckling och självständighet.

I dina arbetsuppgifter som handledare på transit ansvarar du för löpande kontakt med socialtjänst och Migrationsverket, löpande journalföring och daglig omsorg kring de inskrivna barnen och ungdomarna enligt befintliga rutiner och strukturer.

Vi söker dig med adekvat högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare eller 2-årig YH-utbildning som socialpedagog/behandlingspedagog, samt erfarenhet av socialt arbete. Det är meriterande om du har utbildning inom MI samt andra metoder gällande arbete med barn och unga. Erfarenhet av arbete med myndighetsutövning och/eller öppenvård inom socialtjänsten samt erfarenhet av behandlingsarbete och/eller omsorgsarbete med inriktning mot ungdomar inom den sociala sektorn är önskvärt.

Som person ser vi att du som söker har en god samarbetsförmåga, gillar att jobba i team, har lätt för att skapa och bevara goda relationer. Du lyssnar in, visar intresse och förståelse för andra människor samt är öppen och arbetar för att skapa ett gott klimat. Du besitter en flexibilitet som gör att du har lätt för att anpassa dig efter olika personer, situationer och ändrade omständigheter, du är initiativtagande, handlingskraftig och ser till att saker och ting blir utförda. Tjänsten ställer även krav på att du är trygg och stabil i dig själv, har förmågan att hålla känslorna under kontroll i svåra situationer, samt att du kan prioritera och arbeta effektivt även under press. Du vill vara med och aktivt bidra till verksamhetens utveckling.

Då arbetet handlar mycket om god kommunikation, dokumentation och samtal vill vi att du behärskar svenska språket väl i både tal och skrift. Goda datakunskaper och erfarenhet av dokumentation samt B-körkort är krav. Vi kommer att begära utdrag ur Polisens belastningsregister inför eventuell anställning.

Tjänsten är en visstidsanställning på sex månader med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Då transitverksamheten är en dygnet runt verksamhet är arbetstiderna förlagda på schema med dag, kvällstid samt sovande jour. Ansök senast 2020-02-21, vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Vi tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster och annonser.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.sundbyberg.se
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare känner att de kan vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt.