Analyst sökes till etablerat fintechbolag!

Analyst sökes till etablerat fintechbolag!

Dina arbetsuppgifter

I denna analytiska roll kommer du att ingå i ett team och bli en viktig del inom vårt kundföretags B2C-verksamhet. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
  • Utformning och genomförande av strategier inom kundens beslutmotor
  • Användning av analytiska verktyg för att analysera data och lösa problem med slutmålet att upptäcka trender och fatta beslut
  • Proaktivt kommunicera med andra intressenter, diskutera orsaken till trender, utvärdera deras inverkan och föreslå lösningar / optimeringar
  • Leverera kreditriskrapporter
  • Kontinuerligt övervaka risknivån inom kundens B2C- portföljer
  • Deltagande i olika projekt som är relaterade till befintliga eller nya kreditstrategier
Din profil

Vi söker dig som trivs i en analytisk roll och har ett sinne för siffror och stora flöden. Vidare har du en universitetsutbildning inom analys, IT eller statistik och det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Du har en

analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt samt bekväm med Excel. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom program som SaaS och Provenir. Utöver det ser vi gärna att du är noggrann, kreativ och kommunikativ!

Tjänsten är på heltid och förväntas starta i början av oktober. Du kommer vara anställd av Studentwork och arbeta som konsult hos vårt attraktiva kundföretag. Uppdraget är långsiktigt och sträcker sig inledningsvis under 6 månader, med goda möjlighet till anställning.

Vi tillämpar en löpande urvalsprocess och välkomnar din ansökan redan idag!

Om Studentwork

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Kontaktperson Emma Gefvert
Telefon 739 88 99 16
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 okt (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Är du intresserad av kreditanalys på B2C-marknaden och redo för en ny utmaning? Då är du kanske den nya B2C-analytikern som vår kund letar efter! Vi söker en noggrann och analytisk kreditanalytiker till vår kund inom fintech. Vårt kundföretag är specialiserade inom IT- och telekomfinansiering och agerar som finansieringsmotor åt en av världens största teleoperatörer. Du kommer att arbeta på deras kontor i Solna och uppdraget beräknas starta omgående i början av Oktober.