Ingenjör (elkraft)

Ingenjör (elkraft)

Ellevio AB är ett svenskt elnätsföretag med ett monopol som omfattar cirka 930 000 kunder. Företaget bildades 2015 genom att överta elnätsverksamheten från Fortum i Sverige. Även om Ellevio är ett nybildat företag har de en gedigen kunskap om elnät. Med mångårig erfarenhet av distribution är Ellevio ett av Sveriges ledande elnätsföretag. Är du intresserad av Ellevio som företag och nyfiken på vad de kan erbjuda dig? Då har du hamnat helt rätt!


Till kontoret på Valhallavägen söker Ellevio nu en anslutningsingenjör. Uppdraget är på heltid, beräknas starta omgående och är inledningsvis ett konsultuppdrag via Studentwork under åtta månader, med möjlighet till förlängning och/eller överrekrytering.


Vad erbjuder Ellevio dig?
Ett ansvarsfullt arbete med intressanta och varierande arbetsuppgifter som spänner över ett brett område. Som anslutningsingenjör får du en god förståelse för elnätets uppbyggnad samtidigt som du utvecklar din kommunikativa förmåga genom dialog med bl. a. kunder och elinstallatörer. Vid anställningen tilldelas du en fadder som stöttar dig under den första perioden och du kommer även att få genomgå internutbildningar. Då Ellevio befinner sig i en expansiv fas finns det på sikt flertalet möjliga karriärvägar internt.

Som anslutningsingenjör kommer du ingå i anslutningsteamet på Ellevio, ett gäng med härlig stämning, högt i tak och där det alltid finns en kollega nära till hands att ta hjälp av. Här kommer du att behandla inkomna ärenden från början till slut. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram pris och skicka offert till kund, tekniskt dimensionera anslutningar samt beställa fältutförande från våra externa fältentreprenörer. Slutligen kommer du följa upp slutfört arbete med avseende på kostnader samt ansvara för dokumentation. Du blir lite av "spindeln i nätet" då arbetet innebär många kontakter såväl internt som externt med kunder, elinstallatörer, entreprenörer och interna projektledare. Ifall elnätsbranschen lockar är detta en perfekt roll för dig!

Din profil
Vi söker dig som är utbildad (YH/KY/högskoleingenjör) inom elkraft och som har minst ett års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet från elnätsbranschen och vi ser gärna att du arbetat med anslutningsärenden, nätplanering eller i fält tidigare.

Som person är du analytiskt lagd och har ett tekniskt intresse. Du trivs i en miljö med högt tempo och med kunden i fokus. Då rollen innebär mycket kontakter såväl internt som externt förutsätter vi att du är kommunikativ och att samarbete är naturligt för dig. Du tar stort ansvar för ditt arbete där ordning och reda är viktigt för dig. Ellevio lägger stor vikt vid jämställdhet och mångfald, i denna rekrytering ser vi därför gärna kvinnliga sökanden.

Om Studentwork
Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års erfarenhet. Vi är verksamma inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration.

Vi på Studentwork ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Mailet kommer från Psycruit och det tar cirka 10 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Studentwork kommer svaren gås igenom mer ingående.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 11 dec 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och utexaminerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning/marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.