Studerande ekonomiassistent sökes till PP Pension!

Studerande ekonomiassistent sökes till PP Pension!

Studerar du ekonomi? Vill du samla på dig erfarenhet inom ekonomiområdet eller har tidigare erfarenhet och vill arbeta som ekonomiassistent på ett stort pensionsbolag? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Nu söker vi för kunds räkning en ekonomiassistent till PP Pension. PP Pension erbjuder olika pensions- och försäkringslösningar till små och stora företag samt privatpersoner i mediebranschen. Som en medlemsstyrd förening ägs de av de som sparar hos dem. Konkret innebär det att allt överskott går tillbaka till medlemmarna och det är viktigt då det har betydelse för hur de agerar. Exempelvis delar de varken ut provisioner, bonusar eller vinster till några aktieägare. Överskottet går istället tillbaka till sparare i form av låga avgifter, rabatterade fonder och rådgivning. Dem har funnits sedan 1882.
PP Pension har drygt 1 100 kunder, en årsomsättning på runt 400 miljoner kronor och förvaltar ett kapital om drygt 15 miljarder kronor

I denna roll kommer du att arbeta på deras ekonomiavdelning, i tjänsten ingår följande arbetsuppgifter:
  • Löpande bokföring
  • Leverantörsfakturahantering
  • Likvidhantering
  • Avstämning av konton
  • Framtagning av försäljningsstatistik
  • Bokföring och bokslut för sex fastighetsbolag och tre vilande bolag
  • Möjlighet till deltagande vid byte av ekonomisystem
  • I övrigt delaktig i det löpande ekonomiarbetet samt delta i bokslutsarbete
Uppdraget innebär att du är anställd av oss på StudentConsulting men arbetar hos vår kund på deras fina kontor i centrala Stockholm. Tjänsten är på deltid under vår och höst samt heltid under sommarmånaderna. Kontorstider tillämpas. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter. Du får även vara med och se hur man implementerar ett nytt system.

Detta söker vi:

Vi söker dig som studerar ekonomi på högskola eller universitet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som ekonomiassistent från sommarjobb och extrajobb. Vidare har du en förståelse för processer, är noggrann samt har förståelse och ett intresse för ekonomi. Du har goda kunskaper i Officepaketet och är flytande i svenska i både tal och skrift. Som person är du nyfiken, engagerad och prestigelös. Låter det här som något för dig? Ansök då idag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com