Student sökes för meriterande extraarbete på en av Nordens största banker!

Student sökes för meriterande extraarbete på en av Nordens största banker!

Studerar du till civilingenjör med inriktning mot datateknik eller motsvarande och letar efter ett lärorikt och utmanande extraarbete? Har du ett stort intresse av finansmarknaden? Då har vi det perfekta arbetet för dig!

Information om uppdraget:

Nu söker vi för vår kunds räkning en student till rollen som Data Market Administrator. Vår kund är den största finanskoncernen i norra Europa. Företaget har cirka 30 000 anställda och verkar i 8 länder. I de nordiska länderna banken bland de ledande både på privat- och företagssidan. Här är chansen för dig som vill ta dig in på ett företag som ger goda möjligheter inför framtiden!

Avdelningen vi nu söker personal till, ansvarar för intern och extern rapportering avseende bankens fonder samt beräkning av fondrelaterade nyckeltal. Ansvaret inkluderar både drift och utveckling av den tekniska plattformen för rapportering. Rapporter genereras löpande under dagen och distribueras till olika mottagare. Finansiell data ställer höga krav på kvalitet varför övervakning och kontroll av driftsmiljön har hög prioritet för att minimera antalet fel.

Du kommer att delta i drift/övervakning av inläsning och kvalitetssäkring av grunddata samt utreda och rapportera eventuella fel och avvikelser. I arbetsuppgifterna ingår även att svara på fondrelaterade frågor från övriga avdelningar inom bolaget. Det kommer även att finnas möjlighet att delta i utvecklingen av våra processer och verktyg för rapportering.

I denna tjänst kommer du arbeta som uthyrd konsult via oss på StudentConsulting. Du bör kunna arbeta 1-2 dagar/veckan, under lov finns det möjlighet till mer arbete. Vår kund sitter centralt i Stockholm och arbetet kommer inledas med en upplärningsperiod.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för tjänsten måste du vara studerande på minst 50 %. Vi söker dig som läser till civilingenjör, gärna andra eller tredje året, t.ex. med inriktning Datateknik eller motsvarande. Om du studerar inom ekonomi eller finans kan även det vara aktuellt. Du är intresserad av programmering och har god datorvana. Du är en van användare av Microsoft Excel och Access. Kännedom om t.ex. VBA, SQL och Python är meriterande. Intresse för ekonomi och finans, t.ex. aktier och aktiemarknaden är en förutsättning för att lyckas i tjänsten. Det är även viktigt att dy har goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel. I övrigt bör du behärska engelska i både tal och skrift. Som person är du teoretiskt lagd och har lätt att lära, gärna med intresse inom matematik och statistik. Känner du att detta är något för dig, skicka in din ansökan redan idag! Vi arbetar löpande med urvalsarbetet.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 12 feb 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com