Student sökes för meriterande extraarbete på Nordea!

StudentConsulting · Data & IT · löpande

Om jobbet

Information om uppdraget

Studerar du till civilingenjör med inriktning mot datateknik eller motsvarande och letar efter ett lärorikt och utmanande extraarbete? Har du ett stort intresse av finansmarknaden? Då har vi det perfekta arbetet för dig på Nordea!
Vår kund, Nordea, är den största finanskoncernen i norra Europa. Företaget har cirka 30 000 anställda och verkar i 8 länder. I de nordiska länderna är Nordea bland de ledande både på privat- och företagssidan. Här är chansen för dig som vill ta dig in på ett företag som ger goda möjligheter inför framtiden!

Avdelningen vi nu söker personal till, ansvarar för intern och extern rapportering avseende Nordeas fonder samt beräkning av fondrelaterade nyckeltal. Ansvaret inkluderar både drift och utveckling av den tekniska plattformen för rapportering. Rapporter genereras löpande under dagen och distribueras till olika mottagare. Finansiell data ställer höga krav på kvalitet varför övervakning och kontroll av driftsmiljön har hög prioritet för att minimera antalet fel.

Du kommer att delta i drift/övervakning av inläsning och kvalitetssäkring av grunddata samt utreda och rapportera eventuella fel och avvikelser. I arbetsuppgifterna ingår även att svara på fondrelaterade frågor från övriga avdelningar inom Nordea Investment Management. Det kommer även att finnas möjlighet att delta i utvecklingen av våra processer och verktyg för rapportering.

I denna tjänst kommer du arbeta som uthyrd konsult via oss på StudentConsulting. Du bör kunna arbeta 1-2 dagar/veckan, under lov finns de möjlighet till mer arbete. Nordea sitter centralt i Stockholm och arbetet kommer inledas med en upplärningsperiod.

Kunskaper för uppdraget

För att vara aktuell för tjänsten måste du vara studerande på minst 50 %. Vi söker dig som läser till civilingenjör, gärna andra eller tredje året, t.ex. med inriktning Datateknik eller motsvarande. Du är intresserad av programmering och har god datorvana. Du är en van användare av Microsoft Excel och Access. Kännedom om t.ex. VBA, VB, DOS, SQL, C#, .net är meriterande. Intresse för ekonomi och finans, t.ex. aktier och aktiemarknaden ses som positivt. I övrigt bör du behärska engelska i både tal och skrift. Som person är du teoretiskt lagd och har lätt att lära, gärna med intresse inom matematik och statistik. Känner du att detta är något för dig, skicka in din ansökan redan idag! Vi arbetar löpande med urvalsarbetet.
Jobbfakta
Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande 
rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi 10 000+ tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se