Redovisningsekonom till Saminvest

Redovisningsekonom till Saminvest

Är du självgående, strukturerad och nyfiken på en ny utmaning? Till vår samarbetspartner Saminvest AB söker vi nu en redovisningsekonom som känner sig trygg i rollen och är redo för nästa steg i karriären.

Information om uppdraget:

Saminvest AB är ett svenskt helägt statligt riskkapitalföretag, som bildades 1 juli 2016 och ägs av svenska staten genom Näringsdepartementet.

Saminvest investerar i privat förvaltade venture capital-fonder och arbetar aktivt för etableringen av nya förvaltarteam. På så sätt bidrar Saminvest till att ge fler innovativa och snabbväxande företag tillgång till såväl kapital som ägarkompetens. Saminvests investeringar sker på affärsmässiga grunder.

Saminvests verksamhet finansieras av kapitalet från dotterbolagen Fouriertransform AB och Inlandsinnovation AB, två statliga riskkapitalbolag som inordnades under Saminvest 2017. Över tiden ska Saminvest vara ett självfinansierat system, en så kallad evergreen, där avkastningen och kapitalet från placeringar ska återinvesteras i nya fonder.

Totalt förvaltar Saminvest tillgångar på cirka sex miljarder svenska kronor.

Verksamheten är indelad i tre affärsområden; fondinvesteringar, affärsängelprogram samt direktinvesteringar. Den sistnämnda drivs i de båda helägda dotterbolagen Fouriertransform AB och Inlandsinnovation AB som på ett ordnat sätt, över tid, ska avvecklas.

Saminvest har idag 11 medarbetare i Stockholm och Östersund.

För mer information: www.saminvest.se

Som redovisningsekonom hos Saminvest arbetar du i ett mindre team där du har en bredare kunskap och förståelse för flera löpande arbetsuppgifter inom ekonomifunktionen. Vi vill att du har några års erfarenhet och känner dig trygg i de grundläggande arbetsuppgifterna såsom löpande redovisning och månadsavstämningar. Erfarenhet från medverkan vid upprättande av månads- och årsbokslut samt årsredovisning är meriterande.

Dina arbetsuppgifter:
 • Löpande redovisning
 • Leverantörsreskontra samt betalningar
 • Månadsavstämningar
 • Stötta organisationen i redovisningsfrågor
 • Rapportering av skatter och avgifter samt statistik * Insamling av underlag för lön och utlägg, kontaktperson för outsourcad löneadministration
 • Medverka vid upprättande av månads- och årsbokslut samt årsredovisningar samt bolagsdeklarationer
 • Administrera, utbetala och registrera investeringar
 • Övrigt förekommande arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd hos oss på StudentConsulting och jobbar som uthyrd konsult med placering hos vår kund. Tjänsten är ett vikariat med start omgående och förväntas pågå tom april 2024. Arbetstider är vardagar 8:00-17:00. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Ida Holmer via e-post: ida.holmer@studentconsulting.com. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post, utan du söker tjänsten med en registrerad profil på vår hemsida genom att följa ansökningslänken i annonsen.

Detta söker vi:

Vi söker dig som är prestigelös i ditt agerande, social och stresstålig. Då rollen innebär breda arbetsuppgifter är det viktigt att du är en noggrann, flexibel och strukturerad person som är bra på att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt. Slutligen ser vi att du har god samarbetsförmåga.

Krav på dig som söker:
 • Minst gymnasial examen med ekonomisk inriktning
 • Minst två års arbetslivserfarenhet från löpande redovisning och månadsavstämningar
 • Självgående i grundläggande arbetsuppgifter såsom löpande bokföring och månadsavstämningar
 • God datorvana och kunskap i Excel
Meriterande
 • Högskola/universitetsutbildning med ekonomisk inriktning
 • YH eller motsvarande ekonomisk utbildning
 • Erfarenhet av olika ekonomiska system, tex Fortnox och attest.nu
 • Erfarenhet från finansiella bolag eller fond.
Tänk på att väl genomarbetade ansökningshandlingar där du tydligt beskriver din erfarenhet ökar dina chanser i urvalsprocessen. Urval sker löpande och tjänsten tillsätts enl. ök med kund.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 30 nov 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com