Kommunikativ Credit Controller sökes omgående till Swatch Group!

Kommunikativ Credit Controller sökes omgående till Swatch Group!

Är du en analytisk person med en god social förmåga? Har du erfarenhet inom ekonomibranschen sedan tidigare och vill vara en del av ett spännande företag? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Swatch Group koncernen bildades 1983 i Schweiz och är ett internationellt företag som arbetar med design, tillverkning och försäljning av klockor, smycken och komponenter. Idag består koncernen av 18 klockmärken som bland annat Omega, Rado, Longines, Tissot, Certina, Calvin Klein, Swatch samt Flik Flak. Swatch Group är också en nyckelaktör i tillverkningen och försäljningen av elektroniska system som används inom urverk och andra industrier. Idag sysselsätts mer än 37 000 personer i över 50 länder. Verksamheten i Norden består främst av sälj- och marknad samt kundservice med ca 120 anställda.

Nu söker Swatch Group en Credit Controller till deras ekonomiavdelning bestående av åtta medarbetare. En stor del av rollen innebär att hantera externa samt interna kontakter med kunder samt kollegor i Norden. Ditt arbete sker i samarbete med kollegor inom ekonomiteamet och innefattar bland annat följande arbetsuppgifter;
  • Ta kreditupplysningar på nya kunder samt sätta kreditgränser
  • Skicka fakturakopior, kontoutdrag och ansvara över mailboxen med dagligen inkommande ärenden
  • Hantera kontakten med kunder gällande betalningar och andra förfrågningar
  • Hantera inkassoärenden och konkursärenden
  • Dagligen gå igenom alla blockerade order och avgöra om de kan släppas eller inte
  • Viss rapportering av kundfordringar
  • Följa upp utestående kundfordringar samt upprätta betalningsplaner
  • Registrera nya kunder i Sverige, Danmark, Finland samt Norge
  • Stötta upp kundreskontra samt redovisningschef
  • Samt övrigt förekommande uppgifter
Detta söker vi:

För att vara aktuell för rollen har du en eftergymnasial utbildning inom ekonomi och har tidigare arbetat med likande arbetsuppgifter. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har arbetat i SAP sedan tidigare. Som person är du lyhörd och proaktiv i ditt arbete samt besitter en god kommunikativ förmåga. Rollen kräver att du är flytande i svenska samt engelska i tal och skrift, förståelse för norska och danska är meriterande.

Swatch Group (Nordic) erbjuder god stämning och högt i tak, trevligt och centralt beläget kontor, friskvårdsbidrag, tjänstepension m.m.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du kommer bli anställd direkt av The Swatch Group (Nordic) AB. Tjänsten förväntas tillsättas så snart vi har funnit rätt kandidat och inleds med en introduktion för bästa möjliga uppstart. För vidare frågor kontakta ansvarig rekryterare: elin.radgren@studentconsulting.com.

Låter detta som en tjänst för dig? Ansök redan idag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com