Junior jurist sökes för heltidsuppdrag till GBR Service AB!

Junior jurist sökes för heltidsuppdrag till GBR Service AB!

Är du utbildad jurist med inriktning mot civilrätt eller fastighetsrätt? Har du ett starkt driv för utveckling, är självgående och har ett intresse för byggbranschen? Då kan du vara den vi söker!

Information om uppdraget:

Nu söker vi dig som är utbildad jurist och vill arbeta hos branschorganisationen Golvbranschen, GBR, som representerar golventreprenadföretag och materialleverantörsföretag. Huvuddelen av deras arbete är inriktad på praktiskt servicearbete genom att utveckla och förse anslutna företag med konkreta och verksamhetsnära nyttigheter. Till deras servicebolag, GBR Service AB, söker vi nu en driven jurist för ett heltidsuppdrag med start i januari 2021.

Som Jurist hos GBR Service AB kommer du ingå i ett team på 11 personer och arbetar i tätt samarbete med bolagets VD som du rapporterar till. I rollen arbetar du med företagsrådgivning inom entreprenad- och konsulträtt och erbjuder anslutna företag juridisk rådgivning och stöttning i frågeställningar som rör byggbranschens standardavtal. Du stöttar dina kollegor som är ingenjörer i juridiska frågeställningar med teknisk anknytning och kommer även arbeta med vägledning inom LoU-frågor. I rollen får du även möjlighet att ha tät kontakt med olika befattningshavare inom näringslivet.

Rollen som jurist omfattas huvudsakligen av följande ansvarsområden:
  • Juridisk rådgivning mot ägarledda bolag inom entreprenad & konsulträtt
  • Representation i Allmänna reklamationsnämnden
  • Deltagande i styrelsearbete med sekreteraruppdrag
  • Ansvar för medlemsärenden samt anslutnings- och uteslutningsärenden
  • Övergripande administrativt ansvar
Detta är en direktrekrytering och omfattas av ett föräldravikariat om 12 månader med beräknad start i januari 2021. Detta innebär att du blir direkt anställd av GBR Service AB och StudentConsulting ansvarar för rekryteringsprocessen. För detta uppdrag tillämpas vanliga kontorstider 08.00 - 16.30 med flex. Vid uppstart ges en introduktion och du arbetar på deras kontor i Södermalm i Stockholm.

Detta söker vi:

Vi söker dig som är utbildad jurist och har en universitetsexamen, gärna med inriktning civilrätt eller fastighetsrätt. Vidare ser vi gärna att du har ett särskilt intresse för entreprenad- och konsulträtt alternativt relevant arbetslivserfarenhet inom området. Har du dokumenterad erfarenhet av byggbranschen och ett tekniskt intresse är detta meriterande. Besitter du erfarenhet av juridiskt utredningsarbete från exempelvis sommarjobb är detta starkt meriterande för tjänsten. Det är även fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet från eller kunskap om byggbranschen och småföretagande.

För att passa in i rollen är du nyfiken och har en drivkraft att bidra med struktur, noggrannhet och god service i arbetet samt har en förmåga att balansera kvalitet och effektivitet. Då rollen innefattar breda kontaktytor ställs krav på god social förmåga. Vidare är du självgående i din juridiska metod och har en känsla för problemlösning samt är prestigelös. Som jurist är du trygg i dig själv och har en förmåga att få kunder att känna ett värde oberoende av hur situationen ser ut. Krav för tjänsten är att du besitter flytande svenska i tal och skrift, god nivå i engelska samt har god vana av att arbeta inom Officepaketet.

Låter tjänsten intressant? Sök då redan idag då urval sker löpande!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 13 dec 2020 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com