Junior Software Asset Management-konsult till Atea!

Junior Software Asset Management-konsult till Atea!

Brinner du för datorer och programanvändning och vill använda din analytiska sida med att hjälpa Ateas kunder med deras mjukvarutillgångar? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Atea är Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster. Företaget har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Organisationens kultur präglas av värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt.

Att arbeta som Junior SAM-konsult på Atea innebär att du proaktivt hjälper både nya som befintliga kunder att på bästa sätt få kontroll över sina mjukvarutillgångar samt optimera deras investeringar i mjukvara och molntjänster. Du utgår från Ateas kontor och kommer även att arbeta på plats hos Ateas kunder stora som små inom både offentlig samt privat verksamhet. Du kommer att agera rådgivare och vara involverad i hela livscykelhanteringen såsom uppstart, implementation, analys, löpande förvaltning och utveckling. Som Junior SAM-konsult på Atea arbetar du dagligen med kunder, kundansvariga säljare, specialistsäljare och mjukvarutillverkare.

Arbetstiden är kontorstider och kommer sitta i Ateas fina lokaler i Kista. I rollen kommer man till en början bli anställd av oss på StudentConsulting och uthyrd som konsult till Atea. Intervjuer sker löpande och tjänsten tillsätts så fort vi hittat rätt kandidat.

Detta söker vi:

Atea söker dig som har studerat datavetenskap eller systemvetenskap och har en god analytisk förmåga samt erfarenhet inom Software Asset Management. Du trivs att samarbeta med olika personer, både kunder och kollegor. Vi ser gärna att du har kunskap om olika licensmodeller och avtal inom någon eller några av de stora programvaruleverantörerna, Microsoft, VMware, IBM, Adobe, Oracle med flera och meriterande är om du har erfarenhet av licenshanteringsverktyget Snow. Har du kunskap om certifieringar inom ISO/IEC 19770 eller CSAM och erfarenhet av implementering av processer och rutiner är även detta mycket meriterande.

För att passa i den här rollen är det viktigt att du har ett stort engagemang, brinner för det du gör och tar personligt ansvar för ditt arbete. Egenskaper som noggrannhet, sätta laget före jaget och servicekänsla är också viktiga ingredienser då Atea arbetar nära kundens egen IT-personal och deras användare. Naturligtvis är du intresserad av att utvecklas tillsammans med Atea i syfte att föra dig själv, företagets kunder och organisationen framåt. Låter det här som ett jobb för dig? Tveka inte, sök idag!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande 
rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi 10 000+ tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se