Ekonomiassistent sökes till Husbyggnadsvaror!

Ekonomiassistent sökes till Husbyggnadsvaror!

Har du erfarenhet inom ekonomiområdet och är noggrann samt självgående? Har du intresse för IT samt ekonomi och drivs av att få utvecklas i en föränderlig miljö? Då kan vi ha rätt tjänst för dig!

Information om uppdraget:

Vår kund Husbyggnadsvaror är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. HBV grundades 1952 och är en ekonomisk förening som ägs av medlemsbolagen; Sveriges allmännyttiga bostadsbolag. De genomför samordnade upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter. Med drygt 180 ramavtal hjälper dem dagligen deras medlemsbolag att förvalta och utveckla boendet för sina hyresgäster. De lyder under offentlighetsprincipen och är ett offentligt organ. Deras övergripande uppgift är att främja medlemsbolagen ekonomiska intressen. Att de årligen omsätter 2 miljarder kronor vittnar om deras framgångar.

I rollen som Ekonomiassistent kommer du att till största del arbeta med kundreskontra. Tjänsten innebär att du har en bred överblick av ekonomin inom verksamheten och det krävs att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Ansvarsområde och arbetsuppgifter kommer att innefatta följande:
  • Hantering av påminnelser, inkassokrav samt räntefakturor
  • Hantering av e-faktureringen in och ut från verksamheten
  • Hantera kreditkontroller samt kreditfakturering
  • Rapportering samt analysarbete
  • Agera support och stöd för övriga avdelningar
  • Utbilda beställarna/kunder via telefon och mail
  • Medverka i kundbesök
  • Vara delaktig i vidareutvecklingen av affärssystem och arbetsrutiner
  • Vara behjälplig via telefon och mail gällande leverantörsfrågor
Tjänsten är ett heltidsuppdrag med start omgående. Uppdraget innebär att du kommer att vara anställd av StudentConsulting men arbetar som konsult hos vår kund, med kontor i Globen City i Stockholm. Uppdraget löper i 6 månader med stor chans till övertag av kund. För vidare frågor kontakta ansvarig rekryterare, elin.radgren@studentconsulting.com.

Detta söker vi:

Du som söker har ett stort intresse och vana av data och modern teknik samt en grundläggande förståelse för ekonomi. För att lyckas i rollen har du arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, men det är inget krav. Vi ser gärna att du har arbetat i Visma Business och Tendsign samt Pagero Online eller likande ekonomisystem. För att trivas i rollen är du noggrann och stresstålig. Då en del presentationer och kundbesök ingår i tjänsten ställs det krav på din sociala förmåga. Vidare är du självgående, ansvarstagande samt initiativrik för att lyckas i rollen. Du är kommunikativ i tal och skrift i svenska och har grundläggande kunskaper i engelska. Du har lätt för att anpassa dig och drivs av att lära sig nya system och metoder.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande 
rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på unga i karriären. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi 10 000+ tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.se