Analytisk Kemist sökes till läkemedelsföretag!

Analytisk Kemist sökes till läkemedelsföretag!

Har du en akademisk utbildning inom kemi och intresse för läkemedel? Är du analytisk lagd och vill arbeta som kemist på ett läkemedelsföretag? Då har vi tjänsten för dig!

Information om uppdraget:

Nu söker vi för kunds räkning dig som vill arbeta som Analytisk Kemist. APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser för utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APLs medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige. APL har till uppgift att tillverka extemporeläkemedel som skräddarsys för den enskilde patienten. Många beredningar görs till barn och till patienter med olika typer av överkänslighet. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv.

Dina arbetsuppgifter som analytisk kemist kommer bland annat innefatta:
 • Kemiska analyser av tillverkade läkemedelsprodukter
 • Laborativt arbete såsom metodutveckling och validering av kemiska analysmetoder, analyser av olika typer av prover där de vanligaste teknikerna är HPLC, UPLC, GC, frisättning, titreringar och kapselsönderfall.
 • Protokoll och rapportskrivning på både engelska och svenska
 • Resultatrapportering i LIMS
 • Produktvårdsarbete och utredningsarbete
 • Analysrepresentant i utvecklingsprojekt - både interna och externa projekt
Uppdraget innebär att du blir anställd av oss på StudentConsulting men arbetar ute hos APL på deras kontor i Kungens Kurva. Tjänsten är på heltid och startar så snart vi hittat rätt person. Uppdraget är på 6 månader med stor chans till förlängning. Kontorstider tillämpas. Innan anställning kommer du att få göra ett alkohol-/drogtest samt utföra en bakgrundskontroll.

Detta söker vi:

Vi efterfrågar att du har följande kvalifikationer:
 • Akademisk examen med kemisk inriktning eller motsvarande erfarenhet
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift samt god förståelse för engelska.
Meriterande:
 • Erfarenhet av laboratoriearbete
 • Erfarenhet av GMP
 • Erfarenhet av analystekniker HPLC, UPLC, GC, titrering, UV/Vis, FTIR och våtkemiska metoder
 • Erfarenhet av LIMS
 • Erfarenhet av instrumentansvar
Vi söker dig som trivs med att arbeta i laboratoriemiljö. För att lyckas i rollen krävs det att du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande i ditt arbetssätt. Du är en kvalitetsmedveten person som förstår vikten av att dokumentera ditt arbete och att följa instruktioner. Det är viktigt att du har ett öga för detaljer samtidigt som du kan arbeta effektivt och med en god analytisk förmåga. Du har förmågan att arbeta självständigt såväl som i grupp. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Stämmer beskrivningen in på dig? Skicka in din ansökan redan idag! Urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com