Senior redovisningsekonom till Strömma Turism & Sjöfart

Senior redovisningsekonom till Strömma Turism & Sjöfart

Strömma Turism & Sjöfart är ett av Sveriges största upplevelseföretag med verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har även verksamhet i Danmark, Finland, Norge, Tyskland och Nederländerna och finns bland annat på destinationerna Köpenhamn, Helsingfors, Stavanger, Bergen, Oslo, Amsterdam och Berlin. Vårt främsta fokus ligger på vad folk gör när de är lediga men vi är också verksamma på företagsmarknaden. Vår vision är att leverera upplevelser i världsklass och minnen för livet. Vi erbjuder upplevelser inom bland annat båt- och bussightseeing, matkryssningar, utflykter och stadskort. Koncernen omsätter cirka 1,3 miljarder kronor och har ca 600 heltidsanställda. Läs mer om företaget på www.stromma.se

Detta söker vi
Lockas du av att få arbeta i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö i ett av Sveriges ledande upplevelseföretag? Vill du arbeta med kvalificerad redovisning i en roll med många kontaktytor? Vill du komma till en organisation som kännetecknas av kreativitet, flexibilitet och ett stort eget ansvar? Nu söker vi dig som vill vara med på Strömma Turism & Sjöfarts fortsatta utvecklingsresa!

I rollen som Senior redovisningsekonom kommer du tillsammans med dina kollegor ansvara för redovisningen i de svenska bolagen i koncernen. Du kommer att arbeta brett med allt från löpande redovisning och bokslut, till projekt och förbättringsarbete inom ditt område. Du kommer ha ett tätt samarbete med dina kollegor, och flera kontaktytor i koncernen. Systemet som används är Microsoft Dynamics NAV och du rapporterar till Strömma Sveriges Ekonomichef. Tjänsten är placerad på Strömmas huvudkontor på Skeppsholmen i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad, men du kommer bland annat arbeta med:
  • Att självständigt ansvara för några av de svenska bolagen
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning
  • Att vara delaktig i framtagande av årsredovisning
  • Moms & skatt
  • Att ge stöd i redovisningsfrågor inom och utanför avdelningen
  • Vidareutveckling och förbättring av rutiner och processer
  • Att driva eller vara delaktig i projekt kopplade till redovisningen
Din profil
Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet. Du har i kombination med det arbetat minst fyra år med kvalificerad redovisning. Vidare är det meriterande, men inget krav om du har erfarenhet av eller kunskap inom lönerelaterad redovisning.

Du som person
Rollen som Senior redovisningsekonom ställer krav på att du är strukturerad och ser till att saker och ting blir gjorda. Du tar självständigt ansvar för dina uppgifter och inser vikten av att leverera arbete av hög kvalitet med fokus på såväl helheten som detaljerna. Du är en lagspelare som värdesätter och bidrar till öppen och tydlig kommunikation inom gruppen. Det är positivt om du är flexibel och trivs i händelserika miljöer, och då Strömma Turism & Sjöfart växer och utvecklas, ser man positivt på att du kommer med egna initiativ och förslag på förbättringar inom ditt område.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Strömma Turism & Sjöfart med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-99 99 701.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisning, Senior redovisningsekonom, Accountant, Accounting, Redovisningskonsult, Senior Accountant, Redovisningsansvarig, Bolagsekonom
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (15 dagar kvar)