Var med & bygg morgondagens investmentbolag - Medarbetare till Stockwik

Var med & bygg morgondagens investmentbolag - Medarbetare till Stockwik

Har du bakgrund inom redovisning och/eller revision och vill ta nästa steg i karriären? Har du ett driv för att självständigt sköta och förbättra processer och vill ha en central roll i en finansfunktion? Vi söker nu en driven medarbetare till Stockwik Förvaltning, ett börsnoterat investeringsföretag!

Om rollen
Du kommer tillsammans med Stockwiks CFO utgöra en centralroll på finansfunktionen. Du strävar efter operativ excellens och får möjlighet att sätta din prägel redovisningsprocesser och ekonomistyrning. Agendan är bred där du kommer vara involverad i strategiska finansierings- och förvärvsfrågor samt i redovisnings- och analysfrågor både på en operationell nivå likväl som på processnivå. Du förväntas vara pådrivande i allt från att identifiera, dokumentera, förbättra och utveckla arbetssätt till att utbilda, kvalitetssäkra och höja nivån på portföljbolagens redovisning och rapportering. Du kommer vidare ha en central roll i revisionsprocessen, jobba med managementrapportering, investeringskalkyler och vid tidpunkter för finansiella omstruktureringar, kapitalanskaffning och nya förvärv även jobba operativt med dessa frågor.

Är detta du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet av redovisning och/eller revision på byrå. Du förväntas ha förkunskaper inom redovisning, beskattning och bolagsstyrning och har förvärvat dessa under några års arbete med revision eller redovisning och sannolikt även i börsnoterad och/eller IFRS-miljö. Du förväntas inte vara självständig inom dina arbetsområden utan snarare ha en personlighet som präglas av en nyfikenhet och drivkraft att förvärva ny kunskap. Ett starkt plus är om du kan brygga den löpande redovisningen med moderbolagets och koncernens redovisning, skriva börsrapportering, upprätta årsredovisningar och kassaflöden.

Du är/har dessutom:
  • Gärna erfarenhet av koncernredovisningssystemet TGA (Tiego Group Accounting)
  • Hög integritet och en stark egen drivkraft att ta dig an nya frågor och utmaningar du tidigare inte hanterat
  • Kommunikativ i både tal och skrift med en hög social förmåga
  • Pedagogisk och kan därmed framställa komplex information på ett lättbegripligt sätt
Om bolaget
Stockwik Förvaltning AB främjar sunt och långsiktigt företagande och är ett börsnoterat investeringsföretag som ger sina aktieägare möjlighet att vara delägare i en portfölj av välskötta, stabila och lönsamma mindre svenska kvalitetsföretag. Stockwik köper bolag och erbjuder en stabil plattform för småföretag att utvecklas organiskt och via kompletterande förvärv. Med visionen att förena rätt företag, rätt människor och rätt värderingar tar de vara på de mindre bolagens spetskompetens och erbjuder det stora bolagets trygghet och möjligheter. De investerar även alltid långsiktigt och förvärvar bolag för att behålla dem och med en tydlig strategi att på ett ansvarsfullt sätt vårda och utveckla verksamheterna tillsammans med den kvarvarande personalen. Stockwik är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Small Cap med koden STWK. www.stockwik.se

Vi svarar gärna på frågor
I denna rekrytering samarbetar bolaget tillsammans med Talents of Sweden. För frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Marcus Ström på telefon 070-857 50 05 alternativt marcus.strom@talentsofsweden.se. Vi intervjuar löpande så varmt välkommen med din ansökan snarast.

Sökord: Controller, redovisning, finans, redovisningsbyrå, revision, revisionsbyrå, controlling, Stockholm, jobb, Talents of Sweden
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Konsult, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 maj 2021 (41 dagar kvar)