Lönespecialist med HR-fokus till Stockholmsmässan

Lönespecialist med HR-fokus till Stockholmsmässan

Vi vill uppmärksamma dig på att med anledning av semester kommer återkoppling och urval att ske från och med vecka 33. Tack för ditt tålamod!

Som lönespecialist med HR-fokus ingår du i ett litet team bestående av en HRBP och en utbildningsansvarig som utgör Stockholmsmässans HR-avdelning. Vårt uppdrag är att supportera medarbetare och chefer inom HR:s specialistområden, där ditt huvudansvar kommer att ligga inom lön och viss HR-administration.

En rolig och varierande roll

I din roll ansvarar du för löneprocessen och kommer självständigt att hantera hela löneberedningen för ca 170 anställda. Tjänsten innebär förutom praktiskt arbete med löneberäkning också att aktivt driva utveckling och effektivisering av löneprocesserna. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:
 • löne- och semesterberäkningar, pensioner och försäkringar samt årsskifteshantering.
 • administration och registrering av anställningsavtal, intyg och AGI.
 • utläggshantering samt rapportering av statistikuppgifter till berörda myndigheter.
 • stöd och support till medarbetare och chefer vid lönefrågor, kollektivavtal och lönerevision.
 • introduktionsutbildningar för nyanställda kring lön, förmåner och rapportering
 • på sikt ansvara för arbetsmiljöfrågorna och/eller rekryteringar
Du rapporterar till VD och utgår från våra lokaler i Älvsjö där visst hemarbete är möjligt.

Vem tror vi att du är?

För dig som är kreativ, har en problemlösande förmåga och gillar att arbeta i en bred och utvecklande roll där du får ta ett stort eget ansvar är det här en rolig möjlighet! För att lyckas i rollen tror vi att du har:
 • en utbildning inom lön
 • några års erfarenhet av självständigt lönearbete från ax till limpa
 • ett intresse och generellt goda kunskaper inom system, där erfarenhet av Hogia är starkt meriterande
Det är även meriterande om du har
 • tidigare erfarenhet av HR-arbete
 • erfarenhet av ”det gröna avtalet”
 • kunskaper i Medvind.
Utöver de praktiska erfarenheterna lägger vi också stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en förmåga att förutse problem och utveckla alternativa lösningar. Då rollen inkluderar många kontakter behöver du ha lätt för att kommunicera både skriftligen och muntligen, vara hjälpsam och ha förmåga att leverera god service på hög nivå. Vi önskar dessutom att du har en pedagogisk ådra eftersom du emellanåt kommer att hålla interna utbildningar. Vidare trivs du i en dynamisk miljö där du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt.

Om Stockholmsmässan

Stockholmsmässan är Nordens största anläggning för mässor, konferenser och event. I över 75 år har vi arrangerat mässor och event som inspirerat, bidragit med kunskap och skapat affärer. Årligen arrangeras inspirerande event i olika kategorier för alla smaker. Det personliga mötet är grunden för vår kommunikation som människor. Det finns inte något som kan ersätta det. Det gäller allt från oväntade möten på stan till stora organiserade event med tiotusentals deltagare.

Det är där vi på Stockholmsmässan kommer in. Vi älskar möten - alla sorters möten. Därför är vi experter på att arrangera, planera och skapa just möten som gör skillnad. Både i det stora och i det lilla.

Vill du veta mer om tjänsten?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Parastoo Afsharian på parastoo.afsharian@wise.se. Med anledning av semester kommer återkoppling och urval ske från och med v. 33.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wise Professionals AB
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.