Stockholmshem söker chef energi

Brinner du för energifrågor och ledarskap? Vill du vara med och påverka Stockholmshems utveckling inom energi? Enheten Energi söker nu sin nya chef där du blir en del av ett kompetent och härligt gäng som hjälper varandra och skrattar mycket tillsammans.

Om rollen

Som chef för energienheten, som har tio medarbetare, har du ett övergripande ansvar gällande arbetet med tre delområden; energi, styr- och övervakning samt värmeproduktion.
Energiarbetet omfattar energimål, energistatistik och energiåtgärder. Vidare säkerställer enheten funktion för styr- och övervakningssystem och drift av värmepumpar och värmeproduktion. Enheten utgör också en viktig stödfunktion till projekt och förvaltning.

Enheten ingår i Bygg & Teknik som tillsammans ansvarar för Stockholmshems ny- och ombyggnationer, större underhållsarbeten, tekniska expertis, drift- och energifrågor, inköp och upphandling.
I rollen som chef för vår expertenhet ingår bland annat att:

 • Leda, coacha och utveckla gruppen och ansvara för arbetsmiljön.
 • Ansvara för att enheten har aktiv omvärldsbevakning om kommande lagkrav och teknikutveckling inom bygg och fastighet.
 • Delta i utveckling av processer, rutiner och metoder för styrning och uppföljning av enheten.
Tillsammans med arbetsgruppen:
 • Sätta energimål och ta fram energiplaner för bostadsfastigheter.
 • Kvalitetssäkra och analysera energistatistik samt energiberäkningar.
 • Energideklarationer och energikartläggningar.
 • Säkerställa styrning av fastigheterna.
 • Kvalitetssäkra överordnat styrsystem.
 • Säkerställa värmepumpsdrift.
 • Säkerställa värmetillförsel (kulvertar, undercentraler och panncentraler).
Vem är du?
För den här tjänsten ser vi att du har ett stort intresse för energi, utveckling och ledarskap. Du är en trygg och handlingskraftig ledare som gillar att arbeta mot uppsatta mål och budget. Att organisera och planera ditt arbete faller sig naturligt, samtidigt som du uppskattar digitala arbetssätt. Du ser till helheten och är bra på att bygga team och få människor att jobba mot gemensamma mål där ni har hyresgästen i fokus. Vidare uppskattar du att samarbeta med andra, kommunicerar på ett tydligt sätt och skapar goda relationer såväl internt som externt. Om du dessutom har nära till skratt och tror på att vi genom samarbete gör varandra bättre, då kommer du att trivas i den här rollen!

Vi ser gärna att du har :
 
 • Civilingenjörs-/högskoleingenjörsutbildning inom energi-, bygg- eller fastighetsteknik eller motsvarande utbildning/kompetens som vi bedömer som likvärdig.
 • Minst 10 års erfarenhet av energi- och driftsfrågor kopplade till bostadsfastigheter.
 • Erfarenhet av energisystem och energieffektivisering.
 • Erfarenhet att leda team.
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har arbetat med driftoptimering av fastigheter och erfarenhet av energistatistik och energiberäkningar. Likaså är det meriterande om du har lett utvecklingsprojekt inom energi och media Vad erbjuder Stockholmshem
För att ge dig förutsättningar att lyckas som chef energi får du under din första anställningstid en bra introduktion där du lär dig mer om din roll och om Stockholmshem. Du har hela tiden stöd från din närmaste chef och får löpande coachning och utbildning för att växa både personligt och i din yrkesroll. Här trivs medarbetarna på jobbet och i medarbetarenkäten har Stockholmshem genomgående höga resultat och särskilt högt inom ledarskap.

Hos Stockholmshem får du:
 • En trygg och stabil anställning.
 • Generöst friskvårdsbidrag.
 • Sjukvårdsförsäkring.
 • Möjlighet att pensionsväxla och semesterväxla.
 • Ett flexibelt arbetssätt som erbjuder arbete på kontoret i kombination med arbete på distans.
Välkommen med din ansökan!

Om du tycker att tjänsten som chef energi passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. Urval sker löpande, sista ansökningsdatum är den 14:e december.

 I denna rekrytering samarbetar Stockholmshem med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Olsson på mia.olsson@fasticon.se.

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att fokus är på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och organisationen. Därför kommer du i första steget av processen få besvara ett antal urvalsfrågor i samband med att du söker tjänsten. Därefter kan du få genomgå arbetspsykologiska tester, besvara ett digitalt frågeformulär, intervjuas kompetensbaserat av Fasticon samt bjudas in till intervju hos arbetsgivaren. Dessutom genomförs alltid en bakgrundskontroll innan anställning.

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm och Göteborg. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.stockholmshem.se
Sista ansökningsdag 26 dec 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.