Lokalintendent med projektledarerfarenhet

Lokalintendent med projektledarerfarenhet

Arbetsplatsbeskrivning
På Enskede Årsta Vantörs stadsdelsförvaltning arbetar cirka 2 800 medarbetare. Den ökade befolkningen ställer höga krav på service och lokaler, parkområden samt lekplatser. Detta innebär bland annat en ökning av våra investeringar i våra parker och grönområden. Vår enhet Lokaler och stadsmiljö består av 23 medarbetare som arbetar med lokaler, stadsmiljö och samhällsplanering. Då vi har en ökning av nya projekt söker vi nu ytterligare en lokalintendent.

Vi erbjuder:
 • Intressanta arbetsuppgifter som berör många människors vardag
 • En arbetsplats med fokus på utveckling
 • Ett bra arbetsklimat och en god arbetsmiljö
 • Subventionerad friskvård
 • Goda förutsättningar att kombinera privatliv och arbetsliv
 • Flextid
Arbetsbeskrivning
I rollen som lokalintendent ansvarar du för dina projekt och är drivande i planeringsarbetet för våra nya gruppbostäder, vård- och omsorgsboenden, servicebostäder och äldreboenden mm. Projekt som kommer byggas inom stadsdelen under de kommande åren. I arbetet ingår även att föra dialog med fastighetsägare, tolka avtal, granska ritningar och kalkyler samt skriva tjänstemannautlåtande. Du arbetar med underhållsplaner med underhållsbudget. Du samverkar med våra fackliga organisationer samt driver lokalfrågor i samverkan med andra förvaltningar.

Du kommer bevaka behov av utveckling och ombyggnad av befintliga lokaler. Du kommer även att bistå chefer i våra verksamheter i kontakter med fastighetsägare och förvaltare. Arbetet innebär många samverkanskontakter både internt inom Stockholms stad och externt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
 • Högskoleexamen inom byggnadsteknik eller fastighetsförvaltarutbildning. Alternativ likvärdig utbildning som arbetsgivaren tillsammans med arbetslivserfarenhet bedömer som likvärdig
 • Flerårig erfarenhet av att arbeta med lokalfrågor i roller som t ex. fastighetstekniker, byggprojektledare eller förvaltare
 • Erfarenhet av att tolka avtal
 • Erfarenhet av arbete med budgetansvar
 • Erfarenhet av arbete som inkluderat insyn i samhällsplanering och samhällsbyggnad
 • God förmåga att kommunicera i svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av att ha arbetat i politisk styrd organisation
 • Kunskap om LoU
 • Kunskap i hyresjuridik
 • Erfarenhet av att arbeta mot entreprenörer
 • Erfarenhet av att förhandla med fastighetsägare
 • B-körkort då du dagligen kommer röra dig inom hela stadsdelsområdet, vilket är enklast med bil
Under intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande förmågor och färdigheter:

Då arbetet innebär många kontaktytor inom och utom organisationen är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, skapar kontakter och vårdar relationer. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är tydlig i din kommunikation, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du påminner och följer upp.

Du är trygg i din yrkesroll och du har förmåga att växla perspektiv. Du ser detaljer och deras del i helheten och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har en ekonomisk medvetenhet och erfarenhet av att tolka offerter samt ser effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, du ätter upp och håller tidsramar. Du visar omdöme vid uttalanden och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare är du självgående och tar ansvar för att driva arbetet framåt.

Varmt välkommen med din ansökan.

Övrigt
Provanställning på 6 mån kan komma att tillämpas.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare: http://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholmsstad https://www.linkedin.com/company/stockholms-stad

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt
 • Pierre Persson, Enhetschef, 08-508 145 85
 • Linda Gustavsson, HR-konsult, 08-508 117 40
Facklig företrädare
 • Eva Fagerhem, Vision:, 08-508 20 114, eva.fagerhem@stockholm.se
 • Daniel Knudsen, SACO: , 08-508 20 218, daniel.knudsen@stockholm.se
Mer info
Kontaktperson Pierre Persson
Telefon 08-508 145 85
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://ledigajobb.stockholm.se
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Enskede Årsta Vantör är en av 14 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. Som en del av Stockholms stad erbjuder förvaltningen förskola och fritid, omsorg om äldre och funktionsnedsatta, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel till våra 100 000 stockholmare som bor i stadsdelsområdet.

Vi står inför spännande utmaningar när Enskede Årsta Vantörs stadsdelsområde växer och helt nya stadsdelar byggs. Cirka 25 000 nya lägenheter planeras här till år 2030.

Vi strävar hela tiden efter att Enskede Årsta Vantör ska vara ett stadsdelsområde för alla. Våra fokusområden är: Attraktiv arbetsgivare, jämställdhet och bemötande.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet. Här kommer du att kunna bidra till samhällsnyttan i en växande stadsdel där vi ser olikheter och mångfald som en resurs.